Sınıftaki zorba yüzünden mahkemelik oldum

Majesterich

Picopat
Daha fazla  
1. sınıftan 11. sınıfa kadar peşimden ayrılmayan bir zorba var. Bana ilk bulaştığı günden beri ona her zaman karşılık verdim. Bana vurduysa daha sert vurdum, küfür ettiyse ben de ona ettim, hiç geri durmadım. Bu çocuk okulda bir tek bana bulaşıyor, çünkü notlarım çok iyi, ondan daha fazla kız arkadaşım var ve daha sevilen biriyim. Bana hep bulaşıyor. 2 hafta önce salı günü, maket bıçağını boğazıma dayayarak beni tehdit etti. Boyun kilidinde olduğum için hareket edemedim ve arkadaşlarıma rezil etti. Biz dağılınca da ona bulaştım. Maket bıçağının keskin ucuyla yüzümü kesecekti; bıçağı tuttum ve yanlışlıkla elini yaraladım. Sonra bu hırslandı ve boğazımı sıkmaya başladı. Ben de arka cebindeki bıçağı alıp çocuğun yüzüne sürdüm. Beni ailesine ve polise şikayet etti. Okul açıldığından beri ona her gün sebepsiz saldırıyormuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. sınıftan 11. sınıfa kadar peşimden ayrılmayan bir zorba var. Bana ilk bulaştığı günden beri ona her zaman karşılık verdim. Bana vurduysa daha sert vurdum, küfür ettiyse ben de ona ettim, hiç geri durmadım. Bu çocuk okulda bir tek bana bulaşıyor, çünkü notlarım çok iyi, ondan daha fazla kız arkadaşım var ve daha sevilen biriyim. Bana hep bulaşıyor. 2 hafta önce salı günü, maket bıçağını boğazıma dayayarak beni tehdit etti. Boyun kilidinde olduğum için hareket edemedim ve arkadaşlarıma rezil etti. Biz dağılınca da ona bulaştım. Maket bıçağının keskin ucuyla yüzümü kesecekti; bıçağı tuttum ve yanlışlıkla elini yaraladım. Sonra bu hırslandı ve boğazımı sıkmaya başladı. Ben de arka cebindeki bıçağı alıp çocuğun yüzüne sürdüm. Beni ailesine ve polise şikayet etti. Okul açıldığından beri ona her gün sebepsiz saldırıyormuşum.

Yüzünü yaralamasaydın haklı olan sen olurdun ailene anlatsan daha iyi olmaz mı senin yapmadığını o yapmış görmezden gel elindekileri o zorba yüzünden kaybedebilirsin.

Sende onu polise şikayet et aynı şekilde hatta dediğin gibi sevilen bir insansan zaten kendine tanıkta bulup yaptıklarına tanıklık yaptırırsın market bıçağını boğazına dayadığını ölümle tehdit etti falan de bunlar ancak bundan anlar.

Merhabalar, geçmiş olsun. Bu durum "Meşru Müdafaa" ya da "Zaruret Hali" (TCK Madde 25/1,2) perspektiflerinden değerlendirilecektir.

Benim düşünceme göre burada ciddi pürüzler bulunmaktadır.

Saldırıya uğrayan taraf eğer "Haksız" olarak saldırıya uğradıysa; uğradığı saldırının ağırlığı oranında bertaraf etmek için orantılı güç uyguladıysa ve saldırıya uğrayan, saldıranın bu eylemi bitmeden saldırıyı bertaraf etmeye yönelik bir reaksiyon gösterdiyse "Meşru Müdafaa" dahilinde değerlendirme yapılacaktır.

Saldırıya uğrayan kişinin saldırıyı bertaraf etmek için ulusal ve uluslararası hukuka aykırı davranıyormuş gibi reaksiyonlar göstermesine ise "Zaruret Hali" adı verilir. Zaruret Hali'nin söz konusu olabilmesi için ciddi düzeyde bir tehlike bulunmalıdır; ölüm, temel insan haklarından mahrum bırakılma gibi unsurlar bunlara örnek verilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki Zaruret Hali'nde de orantılılık ilkesi söz konusudur. Saldırıyı bertaraf etmeye çalışan birey maruz kaldığı şiddete oranla eş güdümlü bir reaksiyon göstermelidir.

Ek olarak "yanlışlıkla elini yaraladım" ifadesini kullansanız da "Taksirle Yaralama" adı verilen eylem çoğunlukla mücbir sebepler, ihmaller ve tedbirsizlikler dahilinde gerçekleşen yaralanmaları ifade etmektedir. Bu bağlamda yapmış olduğunuz eylem "Kasıtlı Yaralama" dahilinde değerlendirilebilir.

Son düzenleme:
Haklı olan sensin. Mahkemede, gözü dönmüştü eğer bıçağı vurmasaydım beni boğacaktı de.

Etrafta kamera yok muydu? Nerede yaşandı bu olay senin boğazını sıkmış darp raporu al eğer tekrar olursa diye kayıt al. Direk polise ver. Ayrıca kim kimi polise veriyor veletleriyle uğraşamayıp atıyorlar sokağa en gıcık olduğum şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı