Sinir nasıl atılır?

Estas

Picopat
Sinirimi nasıl atabilirim?
Psikoloğa gittiğimizde panik atağımın sebebinin sinirimi bastırmak olduğunu öğrendim. Artık psikoloğu bıraktığım için ona soramıyorum.
Sinir duygusundan nefret ederim. Bir kişi bana sinirlenirse o kişiden anında soğurum ve o kişiyi asla unutmam. Sevmediğim için hiç dışarıya yansıtmam. Zaten sinirim basit geçiyor ve o kadar fazla sinirlenmiyorum. Sık ama hafif sinirleniyorum diyebilirim. Benim bunu nasıl atmam gerekiyor? Beni rahatsız etmiyor ama birikirse tekrar panik atağı önlemek için atmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Sizi sinirlendirebilen bir kişi, sizi yenmiştir." diye bir söz duymuştum.

Sorunun cevabı stoacılıkta saklı. "Kontrol edemediğin şeyi yok say." kısaca.

Bunu yaptıkça, o önemsiz şeyler için ne kadar fazla efor harcadığının farkına varacaksın ve o sinirin kendi kendine geçecek.

Hava durumunu, başkalarının duygu ve düşüncelerini, ekonomiyi, yine başkalarının tavır ve davranışlarını, haberleri vb. çoğu şey kontrolümüz dışındadır. Kontrolümüzde olmayan şeyler için zihinsel efor harcamak da saçmadır.

Yani, bence bu sinirinin kaynağı, kontrol etme isteği olabilir. Kontrol edemeyeceğin şeyleri kontrol etmeye çalışıp, doğal olarak başarısız olunca bu sinir hali meydana geliyor olabilir.

Yani sır belki de psiklolojide değil, felsefededir.

Kitap olarak başlangıç için ince ve değerli bir kitap olan "Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius" öneririm. Eğer kitap okumak istemiyorsan da aşağıdaki görseldeki kanalı takip edebilirsin. Hatta direkt olarak "sinirlenmek" konusu ile ilgili 2 video da buldum:

Bu 2 video ve diğer videolarının da sana iyi geleceğini düşünüyorum. Fazla kafaya takma. Sevgiler.

dsfsdfdsf.png

Sinirimi nasıl atabilirim?
Psikoloğa gittiğimizde panik atağımın sebebinin sinirimi bastırmak olduğunu öğrendim. Artık psikoloğu bıraktığım için ona soramıyorum.
Sinir duygusundan nefret ederim. Bir kişi bana sinirlenirse o kişiden anında soğurum ve o kişiyi asla unutmam. Sevmediğim için hiç dışarıya yansıtmam. Zaten sinirim basit geçiyor ve o kadar fazla sinirlenmiyorum. Sık ama hafif sinirleniyorum diyebilirim. Benim bunu nasıl atmam gerekiyor? Beni rahatsız etmiyor ama birikirse tekrar panik atağı önlemek için atmak istiyorum.

NLP ve kişisel gelişim kitaplarına başla. Satın almana gerek kalmayabilir. Kütüphanelerde veya internetde bile bolca anlatımlar mevcut.

Genç iken çok önemli gözüken, kişiliğime... Gençliğime... diye başlayan cümlelerin aslında doğru başladığını fakat önem sırasında en sonda olduğunu zaman içinde fark edeceksin.
Hem teknik - mesleki - kültürel gelişimden daha önemli veya gurur kıracak bir şey olamaz. Birisi seni kenara çekip eksik veya hatalarını söğlüyor ise... Bu toplum içinde bile olsa, aslında NLP ile onun sana zarar değil faydalı bir eylem olduğunu anlayıp, zayıf - hatalı yönlerini düzelterek yardımcı olduğunu anlayabileceksin.

Arada bu tür videoları dinle - meditasyon yap...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı