Senin de nihilist olmana şaşırdım, şimdiye kadar bir nihilistle karşılaşmamıştım. Ailen bunu ve eşcinsel olduğunu biliyor mu? İkisi de birbirinden beter şeylerdir radikal dindar insanlar için. Aile bağların benimki gibi kuvvetli değilse, herhangi bir aile bireyinin varoluşsal sorunlarla ağır depresyonlara girmesi senin için sorun olmayacaksa onların dini görüşlerini yıkmak için uğraşabilirsin. Ben bunu annemin çaresizliğini ve dine olan muhtaçlığını gördükten sonra bırakmıştım. Babam koyu bir nurcudur, o bile bana karşı çaresiz kalmıştı. Şimdi bile onu arada bir deniyorum ve zor sorular soruyorum.
Aileni en iyi sen tanırsın, onları inandıkları dinin hangi yanlışından vurman gerektiğini de en iyi sen bilirsin. Eğer isteseydim benim için tüm ailemi dinden çıkarmak pek de uzun sürmezdi. Şunu asla unutma, bazı insanlar için ahiret inancı herşeydir. O inancı sarsarsan yaşamak için amaçları kalmaz. Bunu fark ettiğimden beri iyi niyetli olan hiçbir kimseyle, sadece dini görüşünü çürütme amaçlı tartışmadım. Onlara, dinin yerine koyabilecekleri amaçlar kazandırmaya çalıştım.