Çin'de yapılan bir laboratuvar çalışması, Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının oluşturduğu antikorların, çoğu kişide ikinci dozdan altı ay sonra önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.
Hocam o konu hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Sonuçta salgın başlayalı 3 sene olmadı bile. Ama ben Almanya'ya ve aşıyı yapan Türk asıllı bilim insanlarına güveniyorum. Sıkıntı çıkacağını da düşünmüyorum.
Hocam o konu hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Sonuçta salgın başlayalı 3 sene olmadı bile. Ama ben Almanya'ya ve aşıyı yapan Türk asıllı bilim insanlarına güveniyorum. Sıkıntı çıkacağını da düşünmüyorum.
Aşıların yan etkileri 2 ay içerisinde çıktığını ve uzun vadede herhangi bir yan etki ortaya çıkmayacağını söyleyen virologlar var. Ha, eğer böyle bir durum varsa, Covid-19'un yaratacağı uzun vadede yan etki daha ciddi olur. mRNA aşıları da yeni değildir, 2008-2011'den beri insanlar üzerinde deneniyor.
Sinovac'ı tercih edin o zaman. Sorduğunuz soruya verilen cevapları dikkate almayıp kendi görüşünüzü empoze etmeye çalışacaksanız niye konuyu açtınız ki? İnternette açın bakın, onlarca açıklama var BioNTech'in daha etkili olduğuna dair, bilimsel makaleleri saymıyorum bile.