[Sipariş Verildi] R5 1600 ve GTX 1070 Sistem

göktuğ yazar

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Evet arkadaşlar uzun araştırmalar ve siz değerli Technopat ailesinin yardımları sonucunda an itibariyle sistemi sipariş verdim.

• İşlemci: AMD R5 1600
  • Anakart: Gigabyte AB-350 Gaming 3
  • Bellek: Corsair Vengeance 16GB 2400 MHz
  • Ekran Kartı: Gigabyte Aorus GTX 1070
  • Güç Kaynağı: SilverStone Strider Bronze 80+ 700w
  • Kasa: NZXT S340 Elite
  • İşlemci Soğutucu: CoolerMaster Masterliquid lite 120
  • Monitör: Asus Mg248q 24'' 144Hz
  • SSD: Samsung EVO 850 250 GB

Yaklaşık olarak monitör dahil 7000-7500 TL arası bir fiyat çıktı. Bellekleri düşük frekans almamın sebebi anakartın sayfasında bire bir aynı olan bellek almam. Bildiğiniz üzere Ryzen serilerinde halen anakart RAM uyum sıkıntıları var. Mağdur olmamak adına ben de bire bir yazan RAM seçiminde bulundum. Monitör seçimim ise bizzat arkadaşımda olan ve çok beğendiğim bir monitörü tercih ettim. Sistem bir kaç haftaya benim tarafımdan toplanacak. Bizzat resimlerle paylaşacağım.

@ykula

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş bilgisayarın hayırlı olsun. Parçalar sorunsuz gözüküyor. Ama naçizane bir önerim olacak. Keşke ssd kısmında pci express m2 bir ssd alsaydın daha hızlı olurdu bilgisayarın.

İşlemci soğutucusu aldığınıza göre Ryzen 5 1600X alsaydınız keşke tek çekirdek performansını ve overclock yeteneğini hesaba katarsak 1 fps nin bile önemli olduğu 144hz bir monitöre daha iyi gideceğini düşünüyorum.

Evet o hatayı gaza gelip yaptım. Vatan bilgisayara gittim. Bana aşırı indirimde olduğunu söyleyip internetten 120 lira daha fazla olacak şekilde işlemciyi kakaladılar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı