Sıra arkadışımın testi pozitif çıktı

Hocam bizde olmuştuk Kasım'da. Maskeli olmakla olmamak arasında gram fark yoktu. Ama çok gariptir ki bir kişide bile çıkmadı diye biliyorum..
Bizde de bir kişi bile korona olmadı diye biliyorum. Aynı fikirdeyim, okulun bahçesinde sıra olduk, o şekilde sınıflara girdik ama bu yanlıştı bana göre, direkt sınıflarımıza gitmeliydik. Sınıfların içerisinde dezenfektan vardı, el ile basmalı olduğu için ben kullanmadım ama öğretmen ve öğrencilerin bir bölümü kullanmaktan çekinmedi. Okul çıkışları çok daha kötü durumdaydı, aylardır görüşmediği arkadaşıyla bunca şey olmamış gibi sarılanlarla doluydu.
 
Okul çıkışları çok daha kötü durumdaydı, aylardır görüşmediği arkadaşıyla bunca şey olmamış gibi sarılanlarla doluydu.
Hocam şimdi yazacaklarımdan bu durumları desteklediğimi çıkarmayın lütfen.
Benim okulum şehir dışında, dolayısıyla okulun pansiyonunda kalıyorum. Bu pansiyonda Antalya'nın içinden gelen, Türkiye'nin dört bir yanından gelen(Ciddiyim Ağrı'dan, Diyarbakır'dan gelenler bile var. Bu sefer 2-3 sınav için gelmediler heralde.) insanlar var. Aynı odada kalıp, aynı duşlara girip, aynı tuvaletleri kullanıp, aynı yemekhane ve kantini kullanıyoruz hal böyle olunca. Ve bu durumda şu 0-2 gün kuluçka dönemi muhabbeti dışında böyle şeyler ( benim okul ve benimki gibi pansiyonlu okullar için konuşuyorum) fazla bir etkisi yok gibi öyle şeylerin.
 
Hayatın gerçekleri. Hayat her zaman istediğiniz gibi gitmeyecek, riskler olsa da bazı şeyleri yapmak zorunda kalacaksınız. Dünya'nın adaletli ve düzgün bir yer olmadığını unutmayın. Daha çok sırtınızdan bıçaklanacaksınız. Bu ilk değil, umarım son da olmaz.
 
Hocam bizim öğretmenlerimiz ikinci dönem birinci sınavların konularını bile verdiler, gayet eminler sınav yapılacak diyorlar. İlk dönem birinci sınavlarını biz 2020 yılının kasım ayında olmuştuk, tedbirler beni pek tatmin etmemişti.

Sözde sosyal mesafe var tek yaptıkları şey tek kişi oturtmak onun dışında sıraların arasında ne boşluk var ne bir şey hocalar bile düzgün maske takmıyor bu şekilde sınav olacaksa olmasın daha iyi. İkinci sınavları böyle yaparlarsa corona partisi olur.
 
Riskler olsa da bazı şeyleri yapmak zorunda kalacaksınız.
Bu çok saçma ve gereksiz bir riskti ama. Sonucun böyle olacağını adı gibi biliyor idi. Sadece yapmak için yaptı.
Sözde sosyal mesafe var tek yaptıkları şey tek kişi oturtmak onun dışında sıraların arasında ne boşluk var ne bir şey hocalar bile düzgün maske takmıyor bu şekilde sınav olacaksa olmasın daha iyi. İkinci sınavları böyle yaparlarsa corona partisi olur.
1,2 hafta sonra gör sen vakaları.
 
Okul yönetiminin de suçu var bizde tüm önlemler alınmıştı 1 kişide virüs çıktı o sınıf kapatıldı okulda dezenfektan edildi (devlet okulu). Neyse ki o günden sonra başkasına bulaşmadı. Allah şifa versin hepinize.
 

Geri
Yukarı