Sıradaki NVIDIA GPU’lar, 5nm Üretimi ve Lovelace Kod Adıyla Gelebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Ampere mimarisinin yerini alacak olan Ada Lovelace mimarisi, GeForce serisi tüketici ekran kartlarında kullanılabilir ve 5nm üretim teknolojisini temel alabilir. Yaklaşık 1 yıl öncesinde NVIDIA’nın Hopper markasını tescillediğini öğrenmiştik ve çok yongalı tasarıma sahip bir mimari olacağından bahsediliyordu. Yeni söylentilere bakılırsa Lovelace adı ön plana çıkıyor ve yine bir monolitik tasarıma sahip bir serinin tanıtılacağı […]

Devamı: Sıradaki NVIDIA GPU’lar, 5nm Üretimi ve Lovelace Kod Adıyla Gelebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

İyi ki RTX 2K serisinden 3K'ya geçmemişim stok sorunları düzelene kadar zaten yeni nesil GPU'lar çıkmış olur yetişilmiyor cidden her gün başka bir teknoloji .

Nasıl yetişemiyorlar?
300-500 dolar diye insanlar don değiştirir gibi kart değiştirmiyor yani. 1300 dolar ev kirası ödeyince ekran kartına yetişecek para kalmıyor. Gariban her yerde gariban. Kafede, fabrikada falan çalışan, asgari ücret veya ona yakın para alanlar hiçbir ülkede düşündüğünüz gibi rahat yaşamıyor. Davulun sesi uzaktan güzel geliyor. Tabi bize göre çok çok daha rahat teknolojiye eriştikleri doğru. Hala 780, 970 kullanan tanıdıklarım var Avrupa'da. Hala iPhone 6S kullananlar var.

Mesajın alnı olsa öperdim.

Yüzdelik olarak düşünürsek hala yazdığıma hak veriyorum. Ama dedikleriniz de yanlış değil tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…