Çözüldü Sıradan bir durumda dili yutmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

clarkberk

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
604
Çözümler
7
Arkadaşlar bazen aklıma geliyor, dilimi yutmak gelince yutkunacağım zaman dilimi öne çekiyorum. Ve uyurken dili yutup ölmekten korkuyorum. Bilgisi olan bir arkadaş aydınlatabilir mi? Normal bir durumda dilimizi yutabilir miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal bir durumda dilini yutabileceğini sanmıyorum ve araştırdığımdada böyle bir durum söz konusu değil, dil yutma kriz ya da nöbetlerde gerçekleşen durumdur.
Normal bir durumda dilini yutabileceğini sanmıyorum ve araştırdığımdada böyle bir durum söz konusu değil, dil yutma kriz ya da nöbetlerde gerçekleşen durumdur.
 
Çözüm
Peki uyurken? Şu an aklımdaki bazı düşünceler yüzünden uyumaya hazır değilim.

Ben sağlık bölümü öğrencisiyim ve dil yutmak diye bir şey yok. Dil kökünüz geriye kaçarsa soluk borunuzu tıkayabilir yoksa ağızınızda duran o dili yutamazsınız. Bunun olması içinde kalp krizi, nöbet gibi oradaki dil kökünü tutan kasları etkileyecek bir şey yaşamanız lazım.
 
Son düzenleme:
Ben sağlık bölümü öğrencisiyim ve dil yutmak diye bir şey yok. Dil kökünüz geriye kaçarsa solun borunuzu tıkayabilir yoksa ağızınızda duran o dili yutamazsınız. Bunun olması içinde kalp krizi, nöbet gibi oradaki dil kökünü tutan kasları etkileyecek bir şey yaşamanız lazım.
Bilgilendirme için teşekkürler. Şu an odamda tıp mezunu abim yatıyor ama çoktan uyuduğu için bu soruyu soramadım. Umarım uyuduktan sonra sağ salim uyanırım.
 
Küçükken kardeşim tam uyku saatimizde lambamızı kapatıp bize iyi geceler diyen anneme bir şey sorucamm diye bağırmıştı. Annem de e tamam sor demişti ve kardeşim de uyurken nefes alarak mı uyuyayım yoksa nefes almadan mı uykuya geçeyim demişti. Annem gülmüştü, ben de nefes alma demiştim ama nefes almaya devam etmiş ki bugün koca adam oldu üniversiteye gitti :) Uyumadan önce kafama takıldı deyince o olay aklıma geldi :)
 

Geri
Yukarı