Sırf marka için RTX'den GTX'e düşülür mü?

O ses sorunu olmasaydı bende hayranım kartıma şu an, dün gece yaşadım teardown oynarken, bugün düne kıyasla çok çok daha zorluyorum aynı oyunda aynı haritada ama sorun çıkmıyor. Acaba dün kasa ilk kez geldi eve tozluydu kasayı koyduğum yer ondan sorun mu yaşadım acaba diye düşünüyorum. Böyle olabilir mi gerçekten?

Coil whine problem değil, FPS sabitleyin. 1080 gibi fosil bir karta geçilmez sırf bu sorun yüzünden.

Hayır, oltaya gelme.

FPS testlerinde 1080 bir tık daha iyi.

Teknoloji olarak RTX serisi daha iyi ve performanslı şu an FPS odaklı bakarsak 1080 tabii önde ama biraz teknolojik ve günümüz odaklı bakmak gerek alacakları güncelleme desteği de gözükmeyen tarafı.

Fan sesinden de rahatsız oluyorsan mesela bende ASUS TUF 1660 Ti var sıcak çalışan model bir de benim bakım vakti geldi çok yüksek sıcaklıkta çalışıyor ASUS'un GPU Tweak uygulamasından forumda bir arkadaşın sıcaklığa bağlı fan hızı grafiğini çizdim ETS'yi uzun süreli oynamamda (Full+Full grafik duis-calais trafiğinde) 85 derecelere gelince fan hızını arttırıyor belli sıcaklığa düşene kadar. Sizde bu şekilde çözüm üretin derim ama sakın kartınızı değiştirmeyin.

Saf güç olarak daha güçlü olsa bile teknoloji olarak çok geride kaldı ve eski bir kart o yüzden 2060 her türlü daha iyi.

Dediğiniz gibi DLSS ve NVIDIA'nın yayıncı destekli programları işime yarıyor RTX tarafında kalmak istiyorum ama ses canımı sıktı. Dün gece teardown oynarken yaşamıştım bu sorunu, şimdi düne kıyasla çok çok daha fazla zorluyorum oyunda ama ses çıkmıyor. Dün acaba ilk kez geldi, tozları çekti hava akışını sağladı falan o yüzden olabilir mi sizce?

Coil whine problem değil, FPS sabitleyin. 1080 gibi fosil bir karta geçilmez sırf bu sorun yüzünden.

Coil whine değil gibi hocam ses, fanı durdurunca gidiyor, coil whine var karttan geliyor ses o rahatsız etmiyor onu anlıyorum ama bu ses farklı. Yüksek RPM'de dönüyor kart gibi ses geliyor.

Dediğiniz gibi DLSS ve NVIDIA'nın yayıncı destekli programları işime yarıyor RTX tarafında kalmak istiyorum ama ses canımı sıktı. Dün gece teardown oynarken yaşamıştım bu sorunu, şimdi düne kıyasla çok çok daha fazla zorluyorum oyunda ama ses çıkmıyor. Dün acaba ilk kez geldi, tozları çekti hava akışını sağladı falan o yüzden olabilir mi sizce?

Coil whine değil gibi hocam ses, fanı durdurunca gidiyor, coil whine var karttan geliyor ses o rahatsız etmiyor onu anlıyorum ama bu ses farklı. Yüksek RPM'de dönüyor kart gibi ses geliyor.

82 derece oluyor demişsin fazla ısındığından fanlar çok ses yapıyordur ama niye o kadar ısındı ben de anlamadım.

Ekran kartının termal bakımlarını yapın ses kesilecektir. tahminimce (fan kablosu fan a çarpıyor gibi ses çıkarıyor ) yeni PowerColor Fighter AMD RX 7800 XT almıştım daha beter ses çıkarıyordu fan kablosu fana çarpıyormuş düzelttim şu an coin whine sesi dışında ses gelmiyor.

82 derece oluyor demişsin fazla ısındığından fanlar çok ses yapıyordur ama niye o kadar ısındı ben de anlamadım.

RDR oynarken ısındı, teardown 60 derece şimdi baktım. Ama ses ısınınca çıkmıyor, öyle olsa RDR oynarken komple ses duymam lazımdı. Çözemedim bir türlü, tekrar çıksa PSU'yu konrtol edeceğim acaba oradan mı diye ama çıkaramadım yeniden o sesi.

Ekran kartının termal bakımlarını yapın ses kesilecektir. tahminimce (fan kablosu fan a çarpıyor gibi ses çıkarıyor ) yeni PowerColor Fighter AMD RX 7800 XT almıştım daha beter ses çıkarıyordu fan kablosu fana çarpıyormuş düzelttim şu an coin whine sesi dışında ses gelmiyor.
Hocam öyle olsa hep çıkmaz mıydı ses, ara ara mı deyiyor kablo fana. Vallahi anlayamadım bende bir türlü.

Düz 2060 olsaydı belki ama Super olduğundan bu takas gereksiz gibi geldi.
Hocam videolardaki testlerde hiç çıkmıyor 80 derecelere, benimki 82 sabit, sorun çıkarır mı acaba?

1715196089501.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı