Çözüldü Şirket içi bilgisayarlarda internet kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çağdaş Can

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şirkette 1 ay gibi bir süredir bilgisayarlarda internete çıkamama sorunu yaşıyorum. Sorun belli bir sayının üzerinde bilgisayar veya Access Point aktif olduğunda cihazlardan bazıları internete çıkış yapamıyor fakat şirket içi ağında haberleşme yapabiliyor. İnternetim Superonline'ın fiber interneti. Ayrıyeten 16 kameralık bir IP kamera sistemimizde ağımıza bağlı durumda ve bunun için 1 adet gigabit poe Switch'im bulunuyor ama yönetilebilir Switch değil. Bilgisayarlarıma ve acces pointlerimin bağlı olduğu Switch TP-Link gigabit 16 port Switch ve bundan 2 adet bulunmakta. Sorunu modemi veya Switch'lerden bir tanesini devre dışı bıraktığımda sorun bir süre düzeliyor fakat tekrar hepsini taktığımda sorun başlıyor. Modemimi değiştirdim, Switch'lerimi değiştirdim fakat sorun çözülmüş değil. Aynı yerdeki 4 kişilik bir departmanda 1 kişi internete giremediği zaman Switch'i tekrar başlatıyorum başkasında internet gidiyor ya da o 4 kişi girebildiği zaman başka bir departmanda sorun başlıyor. Herhangi bir loopback baktım fakat loopback göremedim ve önceden bir loopback gördüğümde zaten tamamen bütün ağı kestiğini görmüştüm. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Şirketlerde de aynı mı bilmiyorum ama Superonline ev internetinde 30 cihaz limiti var.
Çift NAT yaparak limiti aşmayı deneyebilirsiniz.
Superonline routerı arkasına bir tane daha router takmayı deneyin yani.
Yük altında Switch'ler gelen giden paketleri kesiyor olabilir. Kablo altyapısında sorun yoksa en iyi ihtimalle sorun bu dur tahminim. Switch'lerde anahtarlama kapasitesi diye geçiyor bu değerler. Kameraları izlenmesi yükü arttırır ağ üzerinde.

Yük altında Switch'ler gelen giden paketleri kesiyor olabilir. Kablo altyapısında sorun yoksa en iyi ihtimalle sorun bu dur tahminim. Switch'lerde anahtarlama kapasitesi diye geçiyor bu değerler. Kameraları izlenmesi yükü arttırır ağ üzerinde.

İlave olarak akıllı olmayan Switch'lerde loopback için kontrol yok. Kablo bağlantılarında bir Switch diğerine iki kez bağlanmamalı.

Şirketlerde de aynı mı bilmiyorum ama Superonline ev internetinde 30 cihaz limiti var.

Çözüm
Merhaba, öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Sorun büyük ihtimalle dediğiniz gibi 30 cihaz limitinden kaynaklanıyor. Elimde Tplink TL-R480T+ modelinde bir load balancer mevcuttu, Çift NAT yaparak deniyorum ve büyük ihtimalle sorunum çözüldü. Eğer çözülürse Gigabit porta sahip bir load balancer ile deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı