Öncelikle kendimden bahsedeyim:
18 yaşındayım ve Çatalca'da oturuyorum. Şu an Çapa Fen Lisesi'nde okuyorum. Genel olarak sosyal biriyim denilebilir. Fazla hobim yok. Bisiklet sürerim, masa tenisi oynarım, nadiren kitap okurum ve bol bol dizi/film izlerim. Hedefim Galatasaray üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girmek. Bu idealim gerçek olursa hayatımdan saadet duyma ihtimalimin yüksek olduğu kanaatindeyim fakat aklıma takılan merak ettiğim bir şey var:
Merak ettiğim şu; işletme gibi bir bölümden mezun olup kullanıcı isteklerini değerlendirerek inovasyonlar gerçekleştirdiğim bir şirketim olsa, beni bilgisayar mühendisliğinden daha çok mutlu eder mi? Gelir düzeyim ne kadar fark eder ve ne kadar sermayeye ihtiyacım olur? Aklıma gelen ilk örnek Monster. Kim ne derse desin ben kendilerini epey geliştirdiklerini düşünüyorum. Bu tip bir şirket oluştursam, üreticiye müşteri talebini ulaştırıp ürettirsem, Türkiye'ye getirtip satsam nasıl olur? Riskli bir iş midir? Beni daha rahat, konforlu bir hayat sahibi yapar mı?
Eğer bilgisayar mühendisi olursam Türkiye'de kalmak istemiyorum. Fransa veya İngiltere var aklımda. Orada çalışırsam kariyerimde 10 sene ilerleme kaydettikten sonra almaya başlayacağım ortalama maaş miktarına göre kıyaslama yaparsanız bahtiyar olurum.