Nasıl fitness yapanlar yüksek ağırlık maksimum tekrar ile gelişim gösteriyorsa barfiks de bir fitness hareketidir ve ne kadar ağırlık ile yaparsan o kadar gelişim görürsün. Verirsin, alırsın hesabı.
Ben bilek ağırlıkları ile (sol ayak bileğine 2 sağa 2 toplam 4kg) takarak yapıyordum o bile bayağı bir gelişim gösterdi bende. Asla da bir zararını görmedim. Normal vücut ağırlığımda da ekstra olarak daha patlayıcı çekerken aynı zamanda tükeniş tekrar sayımı arttırmıştı. Dediğim gibi ben bir zararını görmedim. Üstüne üstlük çok fena bir hareket ve ağırlık ile bomba bir harekete dönüşüyor bu barfiks. Bırakma asla.
Ayrıca boyunun uzamasını engeller mi? soruna şöyle bir şey diyebilirim, Belki omzuna taktığın için omurga kemiklerinin açılmasını önler ama çantayı beline takıp iyice aşağı doğru vücuduna ağırlık verirsen o kadar kemiklerin açılır. Boyunun uzamasını istiyorsan omuz yerine beline takmaya çalış olabildiğince. Ben ayak bileklerime takarak günde yaklaşık 3-4dk setlerle durarak geçici de olsa 1cm, 2cm gibi uzamalar gördüm kendimde. Tabii devamlı yapma fırsatı bulamadım 1 ay yapıp 1 ay yapamıyordum.