Sırtta ağırlık ile barfiks çekmek zararlı mı?

• Konuyu başlatan HaMo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 541

HaMo

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım boyum 170cm. Çantaya 10 litre su koyup sırtıma takıp barfiks çekiyorum. Bir zararı var mıdır? Boyumun uzamasını engeller mi?

16 yaşındayım boyum 170cm. Çantaya 10 litre su koyup sırtıma takıp barfiks çekiyorum. Bir zararı var mıdır? Boyumun uzamasını engeller mi?

Hayır. Barfiks sırt için en iyi harekettir bomba gibi sırt yapılır sadece barfiksle. Ağırlıklıya geçmişsin tebrikler insanların büyük bir çoğunluğu 5 barfiks bile çekemez. Devam et ağırlık zararlıdır diyenden de bir daha tavsiye alma.

Nasıl fitness yapanlar yüksek ağırlık maksimum tekrar ile gelişim gösteriyorsa barfiks de bir fitness hareketidir ve ne kadar ağırlık ile yaparsan o kadar gelişim görürsün. Verirsin, alırsın hesabı.

Ben bilek ağırlıkları ile (sol ayak bileğine 2 sağa 2 toplam 4kg) takarak yapıyordum o bile bayağı bir gelişim gösterdi bende. Asla da bir zararını görmedim. Normal vücut ağırlığımda da ekstra olarak daha patlayıcı çekerken aynı zamanda tükeniş tekrar sayımı arttırmıştı. Dediğim gibi ben bir zararını görmedim. Üstüne üstlük çok fena bir hareket ve ağırlık ile bomba bir harekete dönüşüyor bu barfiks. Bırakma asla.

Ayrıca boyunun uzamasını engeller mi? soruna şöyle bir şey diyebilirim, Belki omzuna taktığın için omurga kemiklerinin açılmasını önler ama çantayı beline takıp iyice aşağı doğru vücuduna ağırlık verirsen o kadar kemiklerin açılır. Boyunun uzamasını istiyorsan omuz yerine beline takmaya çalış olabildiğince. Ben ayak bileklerime takarak günde yaklaşık 3-4dk setlerle durarak geçici de olsa 1cm, 2cm gibi uzamalar gördüm kendimde. Tabii devamlı yapma fırsatı bulamadım 1 ay yapıp 1 ay yapamıyordum.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler tavsiyelerinizide dikkate alacağım boyumun 180 olmasını çok istiyorum inşallah boyumda uzar tekrar çok teşekkürler.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler tavsiyelerinizide dikkate alacağım boyumun 180 olmasını çok istiyorum inşallah boyumda uzar tekrar çok teşekkürler.
Ağırlık kaldırmak boy uzamasını engellemez. Haltercilerin boylarının genelde kısa olma sebebi enseye ağırlık binince omurga kemikleri arasındaki boşlukların kısalmasıdır bu da geçici şekilde kısalmaya sebebiyet veriyor. Halterciler her gün yaptığı için sanki hep kısalarmış gibi gözüküyorlar ama aslında bir çoğu kendi boylarına nazaran bu sebepten kısalar. O adamlar gidip esneme hareketleri ile barfikste asılı kalsalar belli bir sürede uzama görürler.

Aynı şekilde sende erkek olarak 22 yaşına kadar genlerine bağlı olarak uzayabilirsin. %75 gen %25 hareket dedikleri şey esneme olayı işte. Umarım açıklayıcı olmuştur :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı