Sistem 15-20 saniye boyunca donuyor

Wroozy

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2018
Mesajlar
194
Çözümler
2
Öncelikle merhabalar. Son zamanlarda (yaklaşık 1 aydır) yaşadığım bir sorun var. Oyun oynarken bilgisayarım aniden donuyor ne Alt+Tab yapabiliyorum ne başka bir şey donma düzeldiğinde ise genelde zaman aşımı yiyerek lobiye geri dönüyorum. Sistemimde 1 SSD ve 1 tane HDD var, Windows SSD'ye kurulu. Oyunun nereye kurulu olduğu fark etmeksizin bu donmayı yaşıyorum, donma bittiği anda Alt+Tab atıp görev yöneticisine baktığımda donduğu süreler içerisinde %100'de %100 kullanılmış şekilde gözüküyor (ha bu arada format denedim 2 hafta normal sonra yine aynı). Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık bu durum benim de canımı sıkıyor, LoL oynarken 5 saniyeliğine 3 FPS oluyor oyun, bu arada sistemini belirtir misin?
 
Kaç GB RAM'iniz var sistemde CL ve MHz değerleri nedir?
Artık bu durum benim de canımı sıkıyor, LoL oynarken 5 saniyeliğine 3 FPS oluyor oyun, bu arada sistemini belirtir misin?
Ryzen 5 2600, RX 580 8 GB, Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000Mhz Ram, Xigmatek xcp-a600 600Watt PSU
SSD modeli nedir?
SSD markası modeli pek bilindik bir marka değil HDD almadan önce olmuyordu bu sorun.
 
Disklerin sağlık, okuma ve yazma değerlerini paylaşır mısın?
Birazdan paylaşacağım.
Disklerin sağlık, okuma ve yazma değerlerini paylaşır mısın?
Şimdide başka bir sorun ile karşılaştım HD Tune Pro'yu yaklaşık 1-2 saat önce sorunsuz kullanabiliyordum, şuan ise kullananların yaşadığı tam çözümünün olmadığı bir sorun var.
1622568096710.png

Simge durumuna küçülüyor ve tıkladığımda açılmıyor. Silip yükleme farklı sürüm deneme çözümleri arasında yok.
 
Son düzenleme:
Öncelikle merhaba. Son zamanlarda (yaklaşık 1 aydır) yaşadığım bir sorun var. Oyun oynarken bilgisayarım aniden donuyor ne Alt+Tab yapabiliyorum ne başka bir şey donma düzeldiğinde ise genelde zaman aşımı yiyerek lobiye geri dönüyorum. Sistemimde 1 SSD ve 1 tane HDD var, Windows SSD'ye kurulu. Oyunun nereye kurulu olduğu fark etmeksizin bu donmayı yaşıyorum, donma bittiği anda Alt+Tab atıp görev yöneticisine baktığımda donduğu süreler içerisinde %100'de %100 kullanılmış şekilde gözüküyor (ha bu arada format denedim 2 hafta normal sonra yine aynı). Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözebildin mi sorunu kardeşim? Eğer çözdüysen bana da söyler misin ?bende de aynı sorun var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı