Sistem 24 saat ardından kasmaya başlıyor

ByQool

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir bilgisayar dizdim ve bilgisayarımda bir sorunla karşılaşıyorum: Bilgisayarım 24 saat açık kaldıktan sonra aşırı derece kasma meydana geliyor. Format attım düzelmedi. CPU ısısı 35-45 arası değişiyor, daha fazla yükselmiyor. Mesela nasıl bir kasma meydana geliyor? 24 saatten sonra Chrome sekmesi açamıyorum, Görev Yöneticisi'ni açamıyorum, fare bazen ağır çekimde gidiyor. Sorunu bulamadım. Anlayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bir bilgisayar dizdim ve bilgisayarımda bir sorunla karşılaşıyorum: Bilgisayarım 24 saat açık kaldıktan sonra aşırı derece kasma meydana geliyor. Format attım düzelmedi. CPU ısısı 35-45 arası değişiyor, daha fazla yükselmiyor. Mesela nasıl bir kasma meydana geliyor? 24 saatten sonra Chrome sekmesi açamıyorum, Görev Yöneticisi'ni açamıyorum, fare bazen ağır çekimde gidiyor. Sorunu bulamadım. Anlayan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Arada sırada bilgisayarı kapatman gerekiyor.

Son düzenleme:
İnsan olarak sende 24 saat boyunca uyumazsan hal hareketin değişir, arada sırada bilgisayarı kapatman gerekiyor.
Böyle bir cevap saçma olmuş. Bilgisayar bir canlı, ya da birkaç saat dinlenmeye ihtiyaç duyacak bir şey değil. Sorun bilgisayarda da değil. Yüksek ihtimal Windows'ta. Sunucular Linux sistemlere kuruluyor günlerce, haftalarca ya da ayarlarca açık kalıyor. Sadece sistemde birikinti olduğu için nadiren yeniden başlatma uygulanıyor yoksa ona da gerek yok. Optimizasyon ve bellek yönetim çözümleri var.

Windows 6 saat açık kalsa bir sürü şey birikiyor.

Böyle bir cevap saçma olmuş. Bilgisayar bir canlı, ya da birkaç saat dinlenmeye ihtiyaç duyacak bir şey değil. Sorun bilgisayarda da değil. Yüksek ihtimal Windows'ta. Sunucular Linux sistemlere kuruluyor günlerce, haftalarca ya da ayarlarca açık kalıyor. Sadece sistemde birikinti olduğu için nadiren yeniden başlatma uygulanıyor yoksa ona da gerek yok. Optimizasyon ve bellek yönetim çözümleri var.

Aynı sorun arada sırada bende de oluyor, bilgisizliğime verin.

Windows 6 saat açık kalsa bir sürü şey birikiyor.
ama format attım bilgisayarı fazla kullanmadım ve arada bir pc bşaında olmadığımda uyku moduna alıyordum yani arkadaşlarımın bilgisayarları günlerce aylarca açık kalıyor birşey olmuyo

Arkaplan uygulamalarına ve servislere bakın. Gereksiz şeyler çoğaldıkça daha fazla yük biniyor. Tabi birisinin 24 saat boyunca bilgisayar kullanacağını düşünmediğimden kullanmadığınız zaman kapatıp gereksiz enerji kullanımı ve yüklerden kurtulursunuz. Bilgisayar canlı değil, dinlenmeye ihtiyacı yok ama kullanılmadığında üzerinden geçen akımı kesmek ömrünü uzatır. Zaten günümüzde bilgisayarların işlemci, SSD ve RAM gücü iyi. Bilgisayarın açılması maksimum 30 saniye.

Haricinde Windows 11 ise onunla alakalı bir hata olabilir. Benim başıma gelmediği için bilmiyorum.

1738529463840.png

aktif olarak bu şekilde

evet var ama sistem aktif olarak bu şekilde ama minimum orandada oluyo yani
Ekran kartı kullanımı boşta %55 normal değil. Arkaplan uygulamarına falan bak gereksiz olanları kapat. Başlangıç uygulamarına da bak.
Benim bilgisayarda "Epic Games + Vanguard + Xbox + Steam + Rocket League + Discord + WhatsApp" falan maksimum 13 GB RAM kullanımına ulaşmış mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı