Sistem 30-40 dakikada bir mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Oguzhan_dogan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x8 3000mhz
SSD veya HDD modeli
panther 240gb ssd
Ekran kartı
vega 7 apu
Anakart
gigabyte b450m s2h
İşlemci
ryzen 5 4650g pro
Her 30 40 dk da bir mavi ekran veriyor. Oyun oynasam da oynamasam da sürekli veriyor. RAM testi yaptım sıkıntı çıkmadı disk testlerinde de sorun yok. Driverları da gğncelledim hala devam ediyor.

1649417218002.png

Aldığınız hatalar bunlar, sizin için kısa bir arama yaptım ve hata almanızın sebebi. Bozuk sürücüler, veya uyumsuz programlar olabilir, yakın zamanda program falan kurduysanız silip deneyebilirsiniz. Bios ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz veya bios güncellemesi yapabilirsiniz. Tavsiyem DDU ile ekran kartı sürücülerinizi silip yeniden yüklemeniz. Ardından yakın zamanda kurduğunuz programları silip. OC yaptıysanız kapatmanız.
Sorununuz donanımsal değildir, bu konu da netim. Eğer sorun çözülmezse Bios ayarlarını yapıp devamında ise format atınız. Kesinlikle çözülecektir.

Şimdi yine format attım format atarken kurulumda bile mavi ekran verip yeniden başlatılıyor. BIOS pilini söküp sıfırladım yine devam ediyor. Ne önerirsiniz? Biosumumda en son sürümünde F63a.

Neyden kaynaklanıyor olabilir? bugün işlemciyi söktüm ve termal macun yeniledim. ram testi yaptım aklıma başka bir şey gelmiyor. şimdi hard disk var sistemi ona kurup öyle test etmeyi düşünüyorum

Neyden kaynaklanıyor olabilir? bugün işlemciyi söktüm ve termal macun yeniledim. ram testi yaptım aklıma başka bir şey gelmiyor. şimdi hard disk var sistemi ona kurup öyle test etmeyi düşünüyorum
Fikrimce güncelleme veya yeni yüklediğiniz bir yazılım, yeni aldıysanız bios.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı