Merhabalar yaklaşık 2 haftadır bu sorunu araştırıyorum ama sonuç aynı. Ramlerim 4GB DDR2 800Mhz ram birisi Elixir diğeri Gskill ama 3.25GB kullanabiliyorum, BIOS güncellemesi yaptım 64bit sistemim var BIOS'tan (memory featureyi) bulamadım anakartım Phoenix BIOS kullanıyor.
Ekran kartları RAM yeme olayı sadece bir oyunu oynarken bellek miktarını aşarsa GDDR yani ekran kartının belleğinden RAM yani DDR belleğe geçer, bu olay oyun kapanınca yine eski tas eski hamama döner. BIOS güncellemesi ve Windows 8.1 64 Bit kurulumu ile sistemin tüm belleği stabil olarak kullanmaya devam edecektir.
Kaynak izleyicisinde donanıma ayrılmış bellek 770MB diyor. Yüklü 4096 diyor ama anladığım kadarıyla windows 8.1 64bit e geçersen sorunum ortadan kalkar.
Windows 8.1 geçersen, değişen hiçbirşey olmayacak, Aynı sorun devam ediyor. Büyük ihtimal sorun donanımda. Çünkü aynı sorun bendede var, kullanılabilir miktar 3.87 gb diyor bendede.
Yani anakart değişecek ya da ramler değişecek. Hiç mi bir yolu yok bu sorunun? Bilirsiniz minecraft diye bir oyun var. Acayip ram yiyor. 2 gb vermek istiyorum. Arkadaşımın pc 4gb hepsini görüyor. Benimkide görüyor ama ekran kartı çalıyor. Ss aşağıdadır.