Sistem 4GB'lık ramin 3.25GB'tını kullanıyor

Fatih Çakmak

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar yaklaşık 2 haftadır bu sorunu araştırıyorum ama sonuç aynı. Ramlerim 4GB DDR2 800Mhz ram birisi Elixir diğeri Gskill ama 3.25GB kullanabiliyorum, BIOS güncellemesi yaptım 64bit sistemim var BIOS'tan (memory featureyi) bulamadım anakartım Phoenix BIOS kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartları RAM yeme olayı sadece bir oyunu oynarken bellek miktarını aşarsa GDDR yani ekran kartının belleğinden RAM yani DDR belleğe geçer, bu olay oyun kapanınca yine eski tas eski hamama döner. BIOS güncellemesi ve Windows 8.1 64 Bit kurulumu ile sistemin tüm belleği stabil olarak kullanmaya devam edecektir.

Kaynak izleyicisinde donanıma ayrılmış bellek 770MB diyor. Yüklü 4096 diyor ama anladığım kadarıyla windows 8.1 64bit e geçersen sorunum ortadan kalkar.

Bu arada ekran kartım PowerColor Hd 7730.

Yani anakart değişecek ya da ramler değişecek. Hiç mi bir yolu yok bu sorunun? Bilirsiniz minecraft diye bir oyun var. Acayip ram yiyor. 2 gb vermek istiyorum. Arkadaşımın pc 4gb hepsini görüyor. Benimkide görüyor ama ekran kartı çalıyor. Ss aşağıdadır.

Sorun ekran kartında arkadaşım. Oyunla alakası yok bence. Ekran kartını çıkartıp dene bak. Ya da ram markalar falan farklıysada uyuşmazlık gösterebilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı