Sistem Açılırken Anakart Ekranında Kalması

karambol78

Decapat
Bilgisayarimi aciyorum ve anakart ekraninda kaliyor. Eger BIOS'a girmeye calisirsam da "Auto-Detecting SATA 1. . . " diyor arkadaslar. Lutfen yardimci olur musunuz?

Disk bağlantılarını söküp dener misin?
Bir de sistem bilgilerini yazarsan fikir üretmek kolaylaşır.
Harddiski Çikartinca BİOS'a giriyor ama harddiski takinca Auto-Detecting SATA 1. . . diyor

Sistemim
4 gb ddr2 800 mhz ram
Asus P5KPLAMSE Anakart
İntel duo e7400 2.8 ghz işlemci
Gt 9500 ekran karti
Bross atx-300 power supply
Harddiski Çikartinca BİOS'a giriyor ama harddiski takinca Auto-Detecting SATA 1. . . diyor

Sistemim
4 gb ddr2 800 mhz ram
Asus P5KPLAMSE Anakart
İntel duo e7400 2.8 ghz işlemci
Gt 9500 ekran karti
Bross atx-300 power supply
Az Önce arkadaşimin bozuk harddiskini taktim biosa giriyor ama yine anakart ekraninda kaliyor

Dosya Ekleri

• 1557519324651-1704907775.jpg
    1557519324651-1704907775.jpg
    329,4 KB · Görüntüleme: 126
Az Önce arkadaşimin bozuk harddiskini taktim biosa giriyor ama yine anakart ekraninda kaliyor
Biostan sata modu değiştirebiliyorsan ahci raid yada compatible deneyebiilir misin? Anakart üzerindeki sata portunu da değiştir.

Hdd sıkıntısı gibi duruyor. Tabi sata data kablosu da olabilir. Bazı durumlarda (statik elektrik, hatalı topraklama vs) anakart da sıkıntı çıkarabilir. kablo ve mod değişikliği işe yaramazsa bios pilini çıkarıp 15 20 dk elektriksiz bekletmeyi deneyebilirsin. Umarım sıkıntı çözülür. Bol şans

Biostan sata modu değiştirebiliyorsan ahci raid yada compatible deneyebiilir misin? Anakart üzerindeki sata portunu da değiştir.

Hdd sıkıntısı gibi duruyor. Tabi sata data kablosu da olabilir. Bazı durumlarda (statik elektrik, hatalı topraklama vs) anakart da sıkıntı çıkarabilir. kablo ve mod değişikliği işe yaramazsa bios pilini çıkarıp 15 20 dk elektriksiz bekletmeyi deneyebilirsin. Umarım sıkıntı çözülür. Bol şans
Abi benim bios eskide sata modunu degistirmeyi bulamadim ama bios pilini aksam cikarttim sabah taktim yine ayni hata biostan bootdan bir iki ayar değiştirdim pri slave demeye basladi pili cikardim taktim yine Auto-Detecting SATA 1. . . diyor bu arada kabloyuda degistirdim

HDD'nizi başka bir bilgisayara taktığınız zaman durum nedir? Bir de SATA kablosunu değiştirdiniz mi? Eğer HDD'nizde ve SATA kablonuzda bir sıkıntı yoksa sorun anakartınızdaki SATA girişi kaynaklı gibi duruyor.

HDD'nizi başka bir bilgisayara taktığınız zaman durum nedir? Bir de SATA kablosunu değiştirdiniz mi? Eğer HDD'nizde ve SATA kablonuzda bir sıkıntı yoksa sorun anakartınızdaki SATA girişi kaynaklı gibi duruyor.
Bu gün baska bilgisayara takmaya gidicem HDD yi SATA kablosunuda değiştirdim
Baska bilgisayara taktim yine anakart ekraninda kaliyor kafayi yiyicem😡

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı