Sistem açılırken mavi ekran veriyor

İlki; "System THREAD EXCEPTİON NOT HANDLED", ikincisi;"DRIVER_POWER_STATE_FAILURE". Biraz araştırdım ekran kartı sürücüsünden kaynaklı anlaşılan, ama sürücü güncel zaten.
Silip Stabil bir Driver Bulmayı deneyin ?
İlki; "System THREAD EXCEPTİON NOT HANDLED", ikincisi;"DRIVER_POWER_STATE_FAILURE". Biraz araştırdım ekran kartı sürücüsünden kaynaklı anlaşılan, ama sürücü güncel zaten.
The "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" is a common Windows 10 error that occurs mainly due to an outdated or incompatible driver. ... That's why the first step users should take when tackling this error is to find the exact driver which is causing the problem.

Türkçesi ;

"SİSTEM İPLİK İSTİSNAİ İŞLENMEDİ", temel olarak güncel olmayan veya uyumsuz bir sürücü nedeniyle oluşan yaygın bir Windows 10 hatasıdır. Bu nedenle, kullanıcıların bu hatayla mücadele ederken atması gereken ilk adım, soruna neden olan sürücüyü bulmaktır.

Driver Power State Failure is a BSoD error and it shows up mostly as a result of an incompatible driver installed. The common cause for this error can be your drivers, so it's advised that you update them with a driver updater software.

Türkçesi ;

Sürücü Güç Durumu Arızası bir BSoD hatasıdır ve çoğunlukla uyumsuz bir sürücünün yüklenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu hatanın genel nedeni sürücüleriniz olabilir, bu nedenle bunları bir sürücü güncelleme yazılımıyla güncellemeniz önerilir.

Merhabalar,

Dediklerimi uyguladıktan sonra mavi ekran sorununuz çözülürse belirtmeyi unutmayın.

Silip stabil bir driver bulmayı deneyin?

The "SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED" is a common Windows 10 error that occurs mainly due to an outdated or incompatible driver... That's why the first step users should take when tackling this error is to find the exact driver which is causing the problem.

Türkçesi;

"Sistem IP'lik istisnai işlenmedi", temel olarak güncel olmayan veya uyumsuz bir sürücü nedeniyle oluşan yaygın bir Windows 10 hatasıdır. Bu nedenle, kullanıcıların bu hatayla mücadele ederken atması gereken ilk adım, soruna neden olan sürücüyü bulmaktır.

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE is a BSoD error and it shows up mostly as a result of an incompatible driver installed. The common cause for this error can be your drivers, so it's advised that you Update them with a driver updater software.

Türkçesi;

Sürücü güç durumu arızası bir BSoD hatasıdır ve çoğunlukla uyumsuz bir sürücünün yüklenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu hatanın genel nedeni sürücüleriniz olabilir, bu nedenle bunları bir sürücü güncelleme yazılımıyla güncellemeniz önerilir.

Teşekkür ederim. Ekran kartı sürücüsü için Lenovo sitesinde 3 adet sürücü var, bir sonraki seferde sadece en üsttekini mi kurmam gerekiyor? (cihazın BIOS ayarlarında onboard ekran kartı yani işlemcinin ekran kartı devre dışı direk olarak harici ekran kartını kullanıyorum dolayısıyla resimdeki AMD sürücüsünü yüklemiyorum)
Merhabalar,

Dediklerimi uyguladıktan sonra mavi ekran sorununuz çözülürse belirtmeyi unutmayın.

Dediklerinizi uyguladım teşekkür ederim. Olay görüntüsü dosyalarım ektedir. Ayrıca 2. M.2 diskim var Adata marka olan bu SSD bazen bilgisayarımda, disk yönetiminde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Çözümü aygıt yöneticisinden "gizli aygıtları göster" kısmını seçip SSD pasif şekilde gözüktükten sonra "cihazı kaldır" deyip bilgisayarı yeniden başlatmakta buldum, ek olarak firmvare güncellemesi Adata SSD toolbox yazılımında çıkmıyor ne yapabilirim? (Windows'u kurduktan sonra Disk yönetiminden SSD'yi biçimlendirdim ve harf yolu atadım hatta içine veri bile yazıldı )
Olay görüntüleyicisi dosyaları : Technopat_Olay _günlük - Google Drive

Dosya Ekleri

• technopat.png
    technopat.png
    187,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
SSD bazen bilgisayarımda, disk yönetiminde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor.
Galiba bu yüzden bir kere mavi ekran almışsın. O yüzden firmware güncellemesi yapın demiştim ama Adata'nın yazılımında firmware güncellemesi yok.

Teşekkür ederim. Ekran kartı sürücüsü için Lenovo sitesinde 3 adet sürücü var, bir sonraki seferde sadece en üsttekini mi kurmam gerekiyor?
Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA sitesinden güncelleyeceksiniz. Size RTX 2060'ın sürücü linkini vereyim.

• Sürücü linki -->RTX 2060 Driver
  • DDU rehberi --> DDU
  • Ek olarak Intel Wİ-Fİ ağ sürücüsünü güncelleyin.
En başta DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldır ve yukarıda verdiğim linkten sürücüyü indirip bilgisayara kurun.

Dediklerimi uyguladıktan sonra hiç mavi ekran aldınız mı?Aldıysanız minidump dosyasını paylaşın. Eğer mavi ekran sorununuz çözülürse belirtmeyi unutmayın.

Galiba bu yüzden bir kere mavi ekran almışsın. O yüzden Firmware güncellemesi yapın demiştim ama Adata'nın yazılımında Firmware güncellemesi yok.

Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA sitesinden güncelleyeceksiniz. Size RTX 2060'ın sürücü linkini vereyim.

• Sürücü linki -->RTX 2060 Driver
  • DDU rehberi --> DDU
  • Ek olarak Intel Wi-Fi ağ sürücüsünü güncelleyin.
En başta DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldır ve yukarıda verdiğim linkten sürücüyü indirip bilgisayara kurun.

Dediklerimi uyguladıktan sonra hiç mavi ekran aldınız mı? Aldıysanız minidump dosyasını paylaşın. Eğer mavi ekran sorununuz çözülürse belirtmeyi unutmayın.

Yani SSD durumu için farklı bir çözüm üretemez miyim?

DDU ile dedikerinizi yaptım şu an mavi ekran almıyorum teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı