Sistem açılırken "reboot and select proper boot device" hatası veriyor

onurefe

Centipat
Daha fazla  
Klasik bilgisayarda dolasirken kasadan cik cik diye ses gelmeye basladi. Ardindan PC dondu tekrar actigim zaman D diskinin gorulmedigini gordum. Bu arada şu an PC de baktigim zaman sadece SSD gozukuyor. PC'yi acmaya calistigim zaman bazen aciliyor. D diski gorunur oluyor fakat diske girmeye calisinca tekrar donuyor ve bir sureligine hiç acilmiyor. Acildigi zaman siyah bir ekran ve ustunde su yazilarla karsilasiyorum "reboot and select proper boot device or ınsert boot Media in selected boot device and press a key" biraz arastirdim sanirsam sistem çökmüs. Bu durumda ne yapabilirim?

Klasik bilgisayarda dolasirken kasadan cik cik diye ses gelmeye basladi. Ardindan PC dondu tekrar actigim zaman D diskinin gorulmedigini gordum. Bu arada şu an PC de baktigim zaman sadece SSD gozukuyor. PC'yi acmaya calistigim zaman bazen aciliyor. D diski gorunur oluyor fakat diske girmeye calisinca tekrar donuyor ve bir sureligine hiç acilmiyor. Acildigi zaman siyah bir ekran ve ustunde su yazilarla karsilasiyorum "reboot and select proper boot device or ınsert boot Media in selected boot device and press a key" biraz arastirdim sanirsam sistem çökmüs. Bu durumda ne yapabilirim?
Çözebilir miyim emin değilim ama bir deneyin derim.
Biosa girin, boot ayarlarından 1. Boot Windows’un yüklü olanı seçin 2. Boota ise d diskini.
Belki olur.

Muhtemelen Boot bölümü diğer diskte olduğu için Windows'u başlatmıyor bunun için format USB'nizi takıp Boot bölümünü SSD'ye kurmanız gerekecek.

Çözebilir miyim emin değilim ama bir deneyin derim.
BIOS'a girin, boot ayarlarından 1. boot Windows'un yüklü olanı seçin 2. boota ise D diskini.
Belki olur.

Çözüm öneriniz için teşekkürler. Şimdi dediklerinizi denemek için uzun süredir çalıştırmadığım kasamı çalıştırdım. Sorunsuz bir şekilde açıldı ancak PC açıkken D diskine girdiğimde veya D diskinden bir şey silmeye/almaya/çalıştırmaya çalıştığım zaman bir süreliğine PC donuyor ardından tekrar kendine geliyor. D diskine girmeye çalışmadığım sürece şu an için bir sorun yok gibi duruyor genel çalışmada fakat eğer HDD'de bir sorun varsa kasanın diğer bileşenlerine zarar verir mi ya da şu an ne yapmalıyım?

çözüm öneriniz için teşekkürler şimdi dediklerinizi denemek için uzun suredır çalıştırmadıgım kasamı çalıştırdım fakat sorunsuz bi şekilde açıldı ancak pc açıkken d diskine girdiğimde veya d diskinden bişey silmeye/almaya/çalıştırmaya çalıştıgım zaman bir surelıgıne pc donuyor ardından tekrar kendıne gelıyor d diskine girmeye çalışmadıgım surece suan ıçın bir sorun yok gibi duruyor genel çalışmada fakat eger hdd de bir sorun varsa kasanın diğer bileşenlerine zarar verirmi yada şuan ne yapmalıyım
Zarar vermez, şimdi d diskine sağ tıklayın ve orada bir ayar vardı adını hatırlamıyorum biraz kurcalayın. Bütünlüğünü kontrol edip birleştiren bir ayar.
Onu yapın ve olmazsa biçimlendirebilirsiniz, son olarak yine çözülmezse internetten uyumlu bir driver indirip kurabilirsin ona

Zarar vermez, şimdi D diskine sağ tıklayın ve orada bir ayar vardı adını hatırlamıyorum biraz kurcalayın. Bütünlüğünü kontrol edip birleştiren bir ayar.
Onu yapın ve olmazsa biçimlendirebilirsiniz, son olarak yine çözülmezse internetten uyumlu bir driver indirip kurabilirsin ona.

Taparken D diski kendiliğinden erişilemez oldu. Ayrıca kasanın açık kaldığı süreyi takiben kasadan çıkan cık cık sesleri devam etmesiyle beraber PC'yi çalıştırınca bir süreliğine D diski görünüyor bir süre sonra kendiliğinden yok oluyor.

Taparken D diski kendiliğinden erişilemez oldu. Ayrıca kasanın açık kaldığı süreyi takiben kasadan çıkan cık cık sesleri devam etmesiyle beraber PC'yi çalıştırınca bir süreliğine D diski görünüyor bir süre sonra kendiliğinden yok oluyor.
Biosta 2. Boot olarak seçili değil mi?

Kasada hem HDD hem de SSD vardı SSD'yi BIOS'ta 1. kısma çekip HDD'yi söktüm şu an sorun var gibi durmuyor.
Hdd yi takıp biosa girin 2. Olarak atar mısınız? Daha sonradan güvenli başlangıç mı neydi diskleri tarıyordu başlangıçta adını unuttum onu da yaparsanız sorununuz %70 ihtimalle çözülecektir diye düşünüyorum.
Çok büyük fail vermemiz yok mu 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı