Sistem açılırken "Reboot and select proper boot sevice or insert boot Media" hatası veriyor

Flawoyz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
"Reboot and select proper boot sevice or insert boot Media in selected boot sevice and press a key"

Yukarıdaki hatayı bilgisayar açılmaya çalışırken alıyorum. Del tuşuna basıp BIOS ayarlarını açıp boot Option'a bakınca sadece pt vs. diyen bir yer var. Yardımcı olur musunuz?

17371942988993013207900798068868.jpg

Bilgisayar, diskini görmüyor olabilir. Hdd veya ssd kullanıyorsan, kablosunu çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
Deneyelim. Dün bilgisayarı temizledim biraz çok toz kapmisti. Ondan sonra böyle oldu

Bilgisayar, diskini görmüyor olabilir. Hdd veya ssd kullanıyorsan, kablosunu çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
Dediğini yaptım hala aynı.

Son düzenleme:
Deneyelim. Dün bilgisayarı temizledim biraz çok toz kapmisti. Ondan sonra böyle oldu

Dediğini yaptım hala aynı.
Bios ayarlarından boot bölümünde diskinin seçili olup olmadığını kontrol edebilirsin. Genelde bios'a girdiğinde "Advanced" bölümünde "boot" kısmı olur. Eğer seçili değilse kullandığın diski seçip yeniden başlat. Bu şekilde denersen belki çözülür.

Bios ayarlarından boot bölümünde diskinin seçili olup olmadığını kontrol edebilirsin. Genelde bios'a girdiğinde "Advanced" bölümünde "boot" kısmı olur. Eğer seçili değilse kullandığın diski seçip yeniden başlat. Bu şekilde denersen belki çözülür.
Advanced & Boot kısmı yok. Advanced yazılı her yere baktım lakin yok.

Dosya Ekleri

• 1737196418928610254164502442807.jpg
    1737196418928610254164502442807.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 24
Diskin hdd ise bozulmuş olabilir. Hdd'ler biraz hassas oluyor. Sabit durması gereken cihazlardır Hdd'ler. Fakat, diske bağlı kablonda bile arıza olabilir. Eğer deneyebileceğin başka bi bilgisayar varsa, Hdd'ni test edebilirsin. Eğer Ssd kullanıyorsan, da kronik problemleri olan Ssd'ler mevcut. Onlardan birine denk gelmiş olabilirsin. Anlaman için hatayı sana şöyle açıklayayım; Bilgisayarın Windows'u başlatmak istiyor fakat bulamıyor. Windows'da diskin içine kurulu. Bi şekilde ya diskteki windows silinmiş. Ya disk komple bozulmuş. Ya aradaki kabloda bi problem var. Bunları deneme yanılmayla öğrenebilirsin. Bilgisayarındaki windows silinmiş ya da bozulmuşsa kendine bi format Usb'si ayarlayıp format atabilirsin. Diğerlerini denemek için de başka bi bilgisayara bağlamayı deneyebilirsin.

Ya aslında ilk defa olan bir şey değil bu. Daha önce fazlasıyla bu hatayı almıştım. Babam yapmıştı her defasında. Ama şimdi babam şehirde değil, şehir dışında. Bana da bugün acilen bilgisayar lazım.
Hata olduğunu düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı