Sistem açılırken siyah ekranda beyaz çizgi çıkıyor

Hıdırali

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı en son kapattıktan sonra geri açtığımda açılmadı belirttiğim sorun oluştu. BIOS ayarlarından çözmeye çalıştım olmadı. Bunu denerken de yanlışlıkla USB portlarını devre dışı bıraktım ve şimdi de BIOS'a giremiyorum. BIOS'u sıfırlamak için pilini çıkarıp taktım ama sıfırlanmadı. Pili taktıktan sonra sadece ilk açılışta şu hata geliyor.

IMG_20231229_130812.jpg

Ekran kartımı bilmiyorum ama eski model.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızda eski tip klavye mouse girişi ve elinizde eski tip girişli bir klavye varsa çözülür ama yoksa tek çözüm CMOS Reset gibi duruyor. Konuya aşina değilseniz bir bilgisayarcıya yaptırmanızı öneririm.

EK: Eğer yapabilirim diyorsanız, SSD/HDD'nin SATA kablosunu ya da M2 SSD varsa, onu çıkartın. PC mecbur BIOS'tan açılacak 👍 (Mevcut klavye çalışır mı emin değilim 😅)

Son düzenleme:
Anakartınızda eski tip klavye mouse girişi ve elinizde eski tip girişli bir klavye varsa çözülür ama yoksa tek çözüm CMOS Reset gibi duruyor. Konuya aşina değilseniz bir bilgisayarcıya yaptırmanızı öneririm.

EK: Eğer yapabilirim diyorsanız, SSD/HDD'nin SATA kablosunu ya da M2 SSD varsa, onu çıkartın. PC mecbur BIOS'tan açılacak 👍 (Mevcut klavye çalışır mı emin değilim 😅)
IMG_20231229_134710.jpg CMOS pinleri bu şekilde, tornavida ile pinlere dokundum yinede sıfırlanmadı.
SATA kablosunu çektim ama BIOS açılmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı