Sistem açılırken ''There is no GOP support detected in this card.'' hatası

sir.eko

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. R5 5600X, B550 GAMING Edge Wi-Fi, sn550 500GB ile bir sistem topladım. Ekran kartını değiştirecek bütçem olmadığından ilk bir yıl R9 290 ekran kartımı kullanmak istedim fakat sistemi toplayıp açtığım şu şekilde bir ekran ile karşılaştım:

Daha sonra Windows 10 kurulum USB belleğini taktığımda, bu şekilde yatay çizgili bir ekran ile karşılaştım. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Normalde ekran kartım ve monitörüm sıkıntısız çalışmaktaydı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden kurulum USB belleği taktınız? Ekrandaki uyarılarda sorunun ve çözümünün ne olduğu yazıyor.

Artı -1 Eksi
Orada yazdığı gibi CSM yaptım fakat Windows 10 kurulum USB'si taktığımda yine alt tarafı yatay çizgili ekran ile karşılaşıyorum.
O zaman şu başlıkta paylaşılan yorumların tamamını okumanızda fayda var:

Hocam bende o İngilizce olsa keşke.

Çok teşekkür ediyorum Ali Bey.
İyi akşamlar Ali Bey, dün geceden beri yaşadığım gelişmeleri anlatmak istiyorum. Ekran kartım r9 290,UEFI desteği olmadığı için uyarı alıyordum fakat öğrendim ki r9 290 ekran kartlarında üzerinde bulunan bir anahtar sayesinde BİOS değişikliği yapabiliyormuşuz ki o BİOS UEFI destekliymiş, o sorunu o şekilde aştım fakat w10 yükleme ekranında halen aynı çizgili ve windows logolu ekranda takılı kalıyordum. daha eski sürüm w10 yüklemeyi denemelisin dediler w10 1903 denedim, bu defada sistemi açtığımda ana kart logosu ve bilgisi geliyor ardından, simsiyah bir ekranda kalıyor ,hiç bir şekilde ilerleme olmuyor.

Son düzenleme:

Ali hocam kolay gelsin konu ile alakalı bir rehber hazırladınızmı acaba yıllar geçmiş.

uefi gop'un çalışması için secure boot (güvenli önyükleme) yi devreye mi sokmam gerekiyor? Devre dışıyken gop çalışmıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…