Sistem açılmıyor ve anakartta mavi ışık yanıyor

KadirAlabay

Decapat
Bilgisayarımı kurdum çalıştı ama ekran gelmedi. Sonra içini açtım birileri bana pilden kaynaklandığını söyledi. Çıkardım ama araya sıkıştı. Sonra makasla çıkarırken anakart kapandı ve sadece mavi ışık yanmaya başladı.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fotoğraf çok korkutucu. 24 pin girişi yapılmamış, anakart havada, görebildiğim kadarıyla CPU güç kablosu da takılı değil. İşlemci kapağı üzerinde termal macun ile piknik yapılmış gibi bir görüntü var. Umarım bilgisayarı bu şekildeyken çalıştırmamışsındır. İşlemci ve RAM'ler bile takılı değil. Yazınızdan anladığım kadarıyla henüz bilgisayar açıkken BIOS bilini çıkartmışsınız ki bu bilgisayarı bu halde çalıştırabilmiş olma ihtimalinizi çok arttıyor.

BIOS pilini çıkarırken kasaya güç gidiyor muydu? PSU anahtarını kapatmış mıydınız?

Z170-A Tomahawk
Evet güç giderken çıkartmaya kalktım.
Mavi LED bekleme konumunda gibi bir şey sanırım.🤔 Diğer donanımları da takın ondan sonra fotoğraf atın. Debug LED lerin yanması gerek zaten, hangi parçada sorun var diye.
Yeniden kurdum herşeyi taktım ama bir gelişme yok
Rönans tablosu gibi her şeyde farklı bir anlam yüklü🤔
Kaldırıp fırlatıcam ekran kartınıda ana kartınıda
Bu fotoğraf çok korkutucu. 24 pin girişi yapılmamış, anakart havada, görebildiğim kadarıyla CPU güç kablosu da takılı değil. İşlemci kapağı üzerinde termal macun ile piknik yapılmış gibi bir görüntü var. Umarım bilgisayarı bu şekildeyken çalıştırmamışsındır. İşlemci ve RAM'ler bile takılı değil. Yazınızdan anladığım kadarıyla henüz bilgisayar açıkken BIOS bilini çıkartmışsınız ki bu bilgisayarı bu halde çalıştırabilmiş olma ihtimalinizi çok arttıyor.
Evet yani bir çözümü yok mu
İşlemci nerede? 20+4 pin kablosunun +4 pini takılı değil. Sistem bu hâli ile mi açılmadı, eğer öyleyse normal bir durum.
Hayır sonradan sorunu bulmak için çıkardım ama hiç bir işe yaramadı
BIOS pilini çıkarırken kasaya güç gidiyor muydu? PSU anahtarını kapatmış mıydınız?

Z170-A Tomahawk
Çözüm yok galiba mecbur yeni anakart almak zorundayım
hala bir şey olmadı çöpmü anakart

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,9 MB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı