Sistem bilgisinde Casper yazıyor fakat Casper donanım yok ?

• Konuyu başlatan Emir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.864
E

Emir Öztürk

Ziyaretçi
  • İşlemci: İntel Core 2 duo e4300
  • Ram: 2 gb DDR2 Kingston
  • Ekran kartı: Ati Radeon x1050
  • Anakart: MSI P4M900M2
Arkadaşlar bilgisayarın özelliklerini üstte belirttim ve anakartı değiştikten sonra böyle yazmaya başladı. Açılırkende Casper çıkıyordu biosdan kapattım. Bu ne demek oluyor ? @Recep Baltaş,@Ali Güngör ve @MF konuya bakarsanız sevinirim.

Ekran Alıntısı.PNG

Eski anakartım P4m890M2 idi. Bios güncelledim bilgisayar açılmıyordu. Bu yüzden anakart değişti ve Casper logosu eskiden yoktu. Zaten logoyu disable yaptım. Bios güncellemek istemiyorum.

Anakart Casper bilgisayarlardan çıkma Ali bey'in dediği gibi.
Anakartın tam modelini kasayı açıp öğrenebilirsin;
MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...
MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...
Bunlardan biri çoğunlukla. Hangisi ise güncelleme yapıp logodan kurtulup daha stabil bir sistem olur. Önceki güncellemeyi yanlış bıos veya yöntem ile yaptığından bozmuşsundur.

Peki bu casperin benim bilgisayarla alakası var mı ? Sistemde casper bileşen yok. Bios güncellemekten korkuyorum bozduğum için. Zaten @Recep Baltaş "Bu sorunlar genellikle eski anakartlarda olur" demişti bios bozulduğunda.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı