Sistem bir anda kendini yeniden başlatıyor

anonimcobra

Femtopat
Daha fazla  

Kral merhaba, ben de bu şekilde bir sorun yaşıyorum. Sistem yük içindeyken yani oyun oynarken kendini yeniden başlatıyor aniden. Kasa hiç kapanmıyor sadece monitör kendini kapatıp yeniden açıyor klavyenin ışıkları da gidiyor. Ne yapabilirim hiç servisiyle garantisi ile de uğraşasım yok. Sorun yaşayan çok arkadaşım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyicisinde Whea Logger 18 hatasını mı veriyor? Bu konuyu çözüldü olarak yaptıktan sonra yine gelmeye başlamıştı Whea Logger 18 hatası. Çözümü işlemciyi iade edip yine aynısından sipariş etmekle buldum. Şu an ince ayarlar yaptım curve optimizer ile de. Ama sana çözüm bulabiliriz belki.

Basit çözümlerden kompleks çözümlere ilerleriz eğer Whea Logger 18 hatasını alıyorsan. Kendim denedim araştırdım birçok şey denedim o yüzden biliyorum.

Hocam yazmadınız ama çözdünüz mü?

Son düzenleme:

Şu şekilde doğruyu söylemek gerekirse bilgisayardan pek fazla anlamıyorum fakat kasayı dışarıdan kendi soğutması hariç artı bir şekilde soğuttuğumda kapanmadı nedense sıcaklığa baktığımda ise anormal bir durum yok aslında ama soğutunca kapanmıyor anlamış değilim. Yeni aldığım bir ürünün bu tarz sorunlar çıkarmasıda sinirime gidiyor. Sorun ne olabilir?

Bugün baktım dediğiniz uygulama ile işlemci sıcaklığı 85i geçiyor ve sonra kapanıyor. Ne yapmalıyım bu durumda?
Termal macun değişimi yapman gerekicek. Aşağıdaki linkten attığım termal macunu alıp uygula zaten uygulaman içinde kaşık gibi plastik bir şeyde geliyor yanında. İnternette tonlarca video dolu uygulama hakkında sana da atarım zaten.

Termal Macun

İşlemci belli bir sıcaklığa gelince kendini korumak için kapatıyor. Sizin dediğinize göre 85 dereceyi geçiyor ve sonra kapanıyor demişsiniz. Benim Ryzen 5 5600 işlemcim 90`lara falan gelse de kapanmıyor anakartla da alakası varda aşırı zararlı 85`i geçmesi. Termal macun alıp yeniledikten sonra tekrar yazın buraya olmazsa yardımcı olmaya devam ederim.

Eğer şu an alamazsanız da termal macununu BIOS`a girip PBO ayarını "Manual" yapıp Thermal Throttle Limit gibi bir şey var onu 75 yapıp deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Termal macunu bugün değiştirdim hala 85'lere vs geliyor fakat test etmedim kapanıp kapanmadığını test edeceğim şimdi hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…