Sistem birden kapandı ve "Reboot and select proper boot device or insert boot media" hatası veriyor

Gamerslayer7434

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım açıkken bir anda kapandı sonrasında ise "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" hatası verdi, kapatıp BIOS ayarına girmeye çalıştım bu sefer BIOS'da ekranlar birbiri içine girip karışık ekran verdi resim olarak paylaştığım gibi, acaba neden bu hatayı verdiğini ve nasıl çözüleceği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_20251220_124141.jpg
    IMG_20251220_124141.jpg
    203,2 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20251220_124155.jpg
    IMG_20251220_124155.jpg
    190,6 KB · Görüntüleme: 22
Sorunumuz boot edilecek diskin bulunamaması BIOS tarafından. Ve BIOS reset buna cok düsük bir ihtimal çözüm olabilir. Ayrıca BIOS ekranı sorunlu diyor arkadaş, o yüzden sıfırlıyoruz.

Boot edilecek bir sürücünün bulunmasının BIOS ile alakası yok(Sabit disk bağlantısı sağlıklıysa).
Dediğim gibi sabit disk bağlantılarını kontrol edin.
BIOS ekranı da sorunlu değil. Sıkça karşılaşılan bir Glitch var.

Boot edilecek bir sürücünün bulunmasının BIOS ile alakası yok.
Dediğim gibi sabit disk bağlantılarını kontrol edin.
BIOS ekranı da sorunlu değil. Sıkça karşılaşılan bir Glitch var.
BIOS donanımı bulmadan, tanımadan boot edemez. Ayrıca BİOS ekranının sorunlu olup olmadığını da fotoğraflardan yansıma olduğundan bir şey anlamadım. Varsa çözüm olabilir diye söyledim. İyi forumlar.

Birkaç saniye dokundurdum sonra bıraktım ama şimdi ekran açılmıyor
Açıkken yapmadınız umarım hocam?

BIOS donanımı bulmadan, tanımadan boot edemez. Ayrıca BİOS ekranının sorunlu olup olmadığını da fotoğraflardan yansıma olduğundan bir şey anlamadım. Varsa çözüm olabilir diye söyledim. İyi forumlar.

Açıkken yapmadınız umarım hocam?
Hayır açıkken yapmadım kapalıydı dediğinizi yaptım şimdi açtım fan düzensiz olarak dönüyor ve VGA ile dram yazan yerde ışıklar yanıp sönüyor sıralı olarak

PSU'yu kapattım bekliyorum.

Şimdi tekrar çalıştırdım durum devam ediyor.

Sistem kapalıyken güç girişi çıkarın.

BIOS pilini çıkarın ve 15 saniye sonra tekrar takın(bu sırada güç kablosu takılı olmasın).

Güç tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun ve ardından güç kablosunu takarak güç tuşundan başlatmayı deneyin.

Sistem kapalıyken güç girişi çıkarın.

BIOS pilini çıkarın ve 15 saniye sonra tekrar takın(bu sırada güç kablosu takılı olmasın).

Güç tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun ve ardından güç kablosunu takarak güç tuşundan başlatmayı deneyin.

Denedim yine aynısını yapıyor resimde gösterdiğim iki ışık yanıyor

Hocam bilgisayarda ne güç varsa onu çekip bir 15 dk bekleyin.
@FehmiDogru.js
Bütün güçleri çekip beklemek bir işe yaramadı

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251220-141323.png
    Screenshot_20251220-141323.png
    485,6 KB · Görüntüleme: 5

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı