Sistem birden kapandı ve "Reboot and select proper boot device or insert boot media" hatası veriyor

Gamerslayer7434

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım açıkken bir anda kapandı sonrasında ise "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" hatası verdi, kapatıp BIOS ayarına girmeye çalıştım bu sefer BIOS'da ekranlar birbiri içine girip karışık ekran verdi resim olarak paylaştığım gibi, acaba neden bu hatayı verdiğini ve nasıl çözüleceği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_20251220_124141.jpg
    IMG_20251220_124141.jpg
    203,2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20251220_124155.jpg
    IMG_20251220_124155.jpg
    190,6 KB · Görüntüleme: 25
İnşallah anakart devlerine zarar vermemişsindir.

Bu sorun 6 sene önce anakartıma tornavida değimesinden sonra bileşenlere zarar verdiğim gün aklıma geldi.

Fanlar dönüyor mu?
Evet dönüyor ama güç sürekli kesiliyor yani güç gelip kesiliyor gelip kesiliyor fanlar dönüyor ama arada güç kesiliyor gibi oluyor

Evet dönüyor ama güç sürekli kesiliyor yani güç gelip kesiliyor gelip kesiliyor fanlar dönüyor ama arada güç kesiliyor gibi oluyor
Garip bir durum hocam. Normalde CMOS reset'in böyle bir soruna yol açmaması lazım.

Garip bir durum hocam. Normalde CMOS reset'in böyle bir soruna yol açmaması lazım.
Siz acaba tornavidayı yanlış bir yere mi değdirdiniz? Ya da tornavida nötr müydü?

Ekran kartını sökün.
VGA yazan LED'in durumunu paylaşın.
Ekran kartını söktüm ve çalıştırdım fakat değişen olmadı işaretlediğim iki ışık sıra ile aynı şekilde yandı.

Siz acaba tornavidayı yanlış bir yere mi değdirdiniz? Ya da tornavida nötr müydü?
Hayır doğru yere değdirdim ve nötrdü.

Ekran kartını söktüm ve çalıştırdım fakat değişen olmadı işaretlediğim iki ışık sıra ile aynı şekilde yandı.

Burada değdirdiğim pinler görünüyor BIOS'un yanında sol tarafta biraz aşağıda

Dosya Ekleri

• IMG_20251220_143334.jpg
    IMG_20251220_143334.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 6

Hocam bir startup atar mısınız? Video olarak, gücü tamamen kesin ve açarken bizimle paylaşın.

Burada değdirdiğim pinler görünüyor BIOS'un yanında sol tarafta biraz aşağıda
Hocam tornavidanın nötr olduğunu nereden biliyorsunuz ki? Bir de hocam pinlere değdirmeden önce pinlerin etrafındaki komponentlere yanlışlıkla değdirmiş olabilirsiniz.

Hocam bir startup atar mısınız? Video olarak, gücü tamamen kesin ve açarken bizimle paylaşın.
Telefonumun kamerasının kötü olmasından dolayı biraz kötü çözünürlükte ve anlaşılmaz olması muhtemel olabilir.

Hocam tornavidanın nötr olduğunu nereden biliyorsunuz ki? Bir de hocam pinlere değdirmeden önce pinlerin etrafındaki komponentlere yanlışlıkla değdirmiş olabilirsiniz.
Tornavidanın yüklü olması imkansız çünkü ucunda mıknatıslı değil daha önce biryere dokundurulmamıştı da yüksüzdü kısaca

3 akıl 1 kişi bir PC Yi yapamadık aksine biraz daha kötü oldu sanırım PC Yi daha da bozduk :(

Son düzenleme:
Telefonumun kamerasının kötü olmasından dolayı biraz kötü çözünürlükte ve anlaşılmaz olması muhtemel olabilir.

Tornavidanın yüklü olması imkansız çünkü ucunda mıknatıslı değil daha önce biryere dokundurulmamıştı da yüksüzdü kısaca

3 akıl 1 kişi bir PC Yi yapamadık aksine biraz daha kötü oldu sanırım PC Yi daha da bozduk :(
Hocam normalde yaptığımız işlemi ben de yapıyorum, herkes yapıyor. Tutun forumdan bir kişiyi bu yaptığımız işlem sağlıklı mı diye sorun evet diyecektir. Çünkü CMOS reset anakartın kendi fonksiyonlarından biri. Çok garip. Videoyu atacak mısınız bu arada? Masraf harcamamak için son ne gerekirse yapalım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı