Çözüldü Sistem Boot ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yapiciege45

Hectopat
BIOS'tan RAM frekansını değiştirip PC'yi yeniden başlattığımda yarım saat kadar bekledim ve PC Boot ekranında kaldı. Daha sonra PC'yi yeniden başlatıp RAM frekansını eski haline getirdim ve PC'yi yeniden başlattım ve uzun bir süre daha bekledim ama PC hala Boot ekranında kalıyor.

Çözüm
BIOS'u sıfırlamayı deneyiniz. CD okuyucu vs. takılı ise SATA'dan bağlantısını kesin.

İşe yaradımı hocam?
İşletim sistemi çökmüş olabilir.
HDD ömrü bitmiş olabilir.
Bir USB'ye Windows ISO sunu yazdırın ama kurulum kesinlikle yapmayın. Oradan anlaşılabilir. Eğer kurulum ekranı geliyorsa işletim sistemi çökmüş olabilir. Eğer Boot ekranında tekrar kalıyorsa HDD bozulmuş olabilir. Başka HDD ile deneyebilirsiniz.

1 - BIOS'tan varsayılana çekin.
2 - eğer olmaz ise elinizde format diski varsa format atınız.

( Aslında bu format en son yapılması gereken bir şey lakin elinizde yedek RAM vs. olacağını sanmıyorum, yanma ihtimalini denemek için o yüzden )

[Üstteki arkadaşın dediği gibi "Eğer kurulum ekranı geliyorsa işletim sistemi çökmüş olabilir. Eğer Boot ekranında tekrar kalıyorsa HDD bozulmuş olabilir."]

BIOS'u sıfırlamayı deneyiniz. CD okuyucu vs. takılı ise SATA'dan bağlantısını kesin.

İşe yaradımı hocam?

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…