Sistem boşta 2.2 GB RAM tüketiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berkcan Karaca

Hectopat
Arkadaşlar acer aspire s3 ultrabook kullanıyorum. Gereksiz hiçbir program yok. Görev yöneticisinden baktığım zamanda ram tüketen çok fazla uygulama yok. Peki bu ram tüketimi neden böyle ? Chrome açıkken 6-7 sekme açtığımda 3GB'ı geçiyor.

RAM tüketilmez, kullanılır. Yani demek istediğim şu: bilgisayarın fazla RAM kullanımı sizi neden rahatsız ediyor? RAM, bilgisayardaki en hızlı bileşen. Programlar geçici işlerini hard diske mi yazsınlar?

Çok RAM kullanımı gibi konular XP döneminde kaldı. Yeni işletim sistemleri böyle çalışıyor. Alışacaksınız.

Ama gödüğüm kadarıyla Windows 8'in kullanışlı Metro arayüzüne alışamayıp gereksiz bir Başlat menüsü eklentisi kullanıyorsunuz. Buradan yola çıkarak sisteme daha çok eski ve uyumsuz program kurduğunuzu bile tahmin edebiliyorum. Güncel olun.

Fazla RAM kullanması beni rahatsız etmiyor sadece sıfırdan format attığım zaman başka bir 4 GB RAM'li laptop da 1.-1.5 GB arası RAM kullanırken bende neden 2.5 GB ?

İkinci olarak o dediğiniz iğrenç metro arayüzü ne halta yarıyor da bu kadar övmüşsünüz gerçekten anlayamadım. Hadi OSX gibi kullanışlı bir arayüze sahip olsa neyse, ya da Android. Saçma sapan bir arayüz. Tabletler için bile iyi değil. Böyle bir yargıya nasıl vardınız onu merak ettim doğrusu. Windows övülecek bir işletim sistemi değil. Metro arayüzü hiç değil o salak arayüz PC kullanıcısının (dokunmatik panelin olmadığını varsayıyorum) hiçbir haltına yaramaz.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Siz sanırım XP ile büyüdünüz. Vahim.

Şöyle bir bakalım: Başlat menüsünde bir programa ulaşmak için alt menülerde dolaşmanız gerek. Ama Metro'da buna gerek yok Metro, doğrudan bütün programlara erişim sağlıyor ve bu da gelmiş geçmiş en kullanışlı başlat menüsü anlamına geliyor.

OSX'in arayüzü o kadar kullanışlı ki, o kadar verimli ki, bu yüzden hepimiz birer Mac aldık. Bütün dünya Mac kullanıyor. CD'den dosya kopyalıyoruz, kısayolu geliyor Şaka gibi... Programı kapatıyoruz, küçülüyor...

Metro bugüne kadar Windows'a gelmiş en iyi ve en kullanışlı arayüzdür. Böyle bir arayüz varken siz hala yeniliklere kapalı olduğunuzda bilgisayarınıza eski Başlat menüsü programı kurup işleri zorlaştırma çabasındasınız.

Metro aslında başlat menüsüdür ama daha iyisidir. Umarım sinirinizden söylemişsinizdir bu lafları yoksa durumunuz vahim.Siz en iyisi oraclenin yaptığı işletim sistemini kurun. Onda metro yok virüs yok dert yok tabi program ve oyunda yok. Windows 8'i yapanlar metro arayüzün iyi bir arayüz olduğunu düşündüler ve bir çok pc markası Windows 8'e güveniyor. Neden?
Tabi Windows 8 Windows 7 den iyidir 8 > 7 den büyüktür diye değil. Windows 8'in metro arayüzü ilerde Masaüstü'nün ortadan kalkması durumunda kullanılabilecek en iyi arayüz OSX gibi bir işletim sistemi Windows 8 ile yarışamaz. Windows Phone 8 ile Android yarışamaz. Windows 8 şüphesiz ilerde çok beğenilecek bir arayüz yapmış. Windows Phone kullanan varsa çok iyi bilir bu arayüzü. Kısacası Windows 8 en iyi işletim sistemidir.

Recep ile ömer şakamısınız siz? Neyin kafasını yaşıyonuz? Berkcan arkadaşımız süper yazmış bence katılıyorum ona. Bi dalga çaktığınız yok bence. OSx in yanından geçemez win. Hele win8 aman aman benden uzak olsun. Metromuş Ya bırakın bu işleri hatta siz bu işi bırakın gidin fabrikaya 12 saat makine başı çalışın ok

OSX gibi ezik bir işletim sistemi bırak Windows'u Linux'un yanından geçemez. Anladınmı ?

Belkide Window 8'i bilgisayarına hiç kurmadın bile. Sen çıraksın, ustasından öğrenmek varken çok bilmişlik yapıyorsun.
Ben Windows 8 varken ne Win 7 ne XP ne de başka bir işletim sistemini kullanmam.

Sadece açılış hızı bile bin basar.

En azından gerçek adımı soyadımı yazmak yerine bir firmanın markasına göre kıçımdan uydurmuyorum dostum Ne çektin sen, Marihuana falan mı Senin daha çok ekmek yemen lazım. Ama ilk olarak at gözlüklerini çıkararak başla çürük elma kurdu seni...

Bu forumun editörleri Microsoft tan paramı alıyor ? Şahsen şimdiye kadar hiç kimseyi görmemiştim Windowsu bana bu kadar öven.

- - - Güncellendi - - -

OSX gibi ezik bir işletim sistemi bırak Windows'u Linux'un yanından geçemez. Anladınmı ?

Ezik bir işletim sistemi mi Hocam sen ne dediğinin farkındamısın ? Hayatınızda hiç mac kullandınız mı yada ipad türevi ios ile çalışan bir cihaz ? Ben şuan galaxy s2 kullanıyorum ama kendi kullandığım işletim sistemi android 4.1.2 olmasına rağmen sizin kadar övmüyorum Android'i. Kötü yanları varsa kötü yanlarını, iyi yanları varsa iyi yanlarını söylüyorum insanlara keza apple kullanmışlığımda çok... Özellikle Recep beyin bu kadar sert bir tavırla yaklaşmasını kendisine hiç yakıştıramadım şahsen sitenize üye olduğuma çok pişman oldum çok yanlış tanımışım Recep beyi... Burada windows, mac kıyaslaması yapmayacağım donanımlı eleman zaten neyin ne olduğunu bilir. Windows neden çok kullanılıyor derseniz size hemen cevap vereyim örnek olarak retinalı bir mac TÜrkiye de 5 milyar civarı ama windows lu bir PC 600TL ye bile alınıyor. Kısacası herkes Mac sahibi olamaz mac ayrıcalıklı insanların kullandığı bir işletim sistemidir ve fiyatlandırma sistemi yüzünden de hep böyle olacaktır malesef keza bu durum sadece Türkiye de ve geri kalmış bazı ülkelerde böyledir sadece...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…