Çözüldü Sistem Boşta %30 CPU Kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

561455

Decapat
Bilgisayarıma birisi mi girdi acaba? Çok ciddi performans düşüklüğü yaşıyorum her oyunda. Dün bir kaç uygulama indirmiştim fan controller felan onlardan birşey mi bulaştı acaba bilgisayarıma? Bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba? Format atmak istemiyorum.
Desktop Screenshot 2023.02.25 - 01.14.21.51.png
Desktop Screenshot 2023.02.25 - 01.08.51.43.png

Çözüm
Açıkçası detaylı incelemek lazım sorunun nerede olduğunu bulmak için. Belki arkada bi update geldi Windows yükledi. Yüksek performansa aldığında FPS düşük mü yine?
MSİ Afterburner sistem açıldığında açma talimatı vermiştim, şimdi çıktım uygulamadan %5 e felan düştü CPU kullanımı sanırım sorun buydu :D
Asus GameFirst uygulamasını indirdiğinde bilgisayarı istersen Güç Tasarrufuna al yine de etki etmiyordu. Bu program CPU'yu en yüksek frekansta çalıştırıyor. Sende de böyle bir program olabilir. Game Manager nedir? Benzer bir program varsa bunları bir kaldırmanı öneririm.
Şuan öyle birşey yok. Sadece Monster'ın kendi uygulaması var fakat dün bazı uygulamalar indirmiştim fan kontrolüyle alakalı felan onlardan birşey mi geçti? Şuan onları silmeme rağmen hala aynı durum.

Antivirus programı olarak ne kullanıyorsunuz?
Sistem performans modunda mı?
Yüksek performansta normalde dengelide aldığım performansı alıyorum şuan. Antivirus programıda kullanmıyorum.

Şuan öyle birşey yok. Sadece Monster'ın kendi uygulaması var fakat dün bazı uygulamalar indirmiştim fan kontrolüyle alakalı felan onlardan birşey mi geçti? Şuan onları silmeme rağmen hala aynı durum.

Yüksek performansta normalde dengelide aldığım performansı alıyorum şuan. Antivirus programıda kullanmıyorum.
Fan Kontrolüyle alakalı değildir fan hızını artırır ya da azaltırsın. CPU yüksek kullanımını başka bir şey etkiliyor. Sıcaklıklar nasıl? 55-65 arasıysa bence sorun etme. 70 üstünde ve CPU frekansı en yüksekteyse bi sorun vardır. Bir de Windows 11 kullanma 10'a geri dön hiç tavsiye etmiyorum.

Fan Kontrolüyle alakalı değildir fan hızını artırır ya da azaltırsın. CPU yüksek kullanımını başka bir şey etkiliyor. Sıcaklıklar nasıl? 55-65 arasıysa bence sorun etme. 70 üstünde ve CPU frekansı en yüksekteyse bi sorun vardır. Bir de Windows 11 kullanma 10'a geri dön hiç tavsiye etmiyorum.
Zaten bir ayar yapamadım laptop olduğu için, sonrasındada sildim. Hadi diyelim CPU okay, performans çok düştü bilgisayarda. Valoda normalde 300-400 FPS alırken 144'e zor sabitliyorum şuan.

Nvidia Denetim Masasını açtığında Yüksek Performanslı Grafik İşlemci seçiliyse Harici ile açıyordur. + olarak yine aynı yerde Masaüstü seçeneğinden "Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle" işaretlersen görev çubuğunda bi simge çıkar burada Nvidia ile açılan her şeyi görebilirsin.

Nvidia Denetim Masasını açtığında Yüksek Performanslı Grafik İşlemci seçiliyse Harici ile açıyordur. + olarak yine aynı yerde Masaüstü seçeneğinden "Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görüntüle" işaretlersen görev çubuğunda bi simge çıkar burada Nvidia ile açılan her şeyi görebilirsin.
Asıl ekran kartını kullanıyormuşum.

Hocam ne yapmam lazım yardım edin ya.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı