Öncelikle şunu söyleyeyim bilgisayardan fazla anlamıyorum. Bilgisayarım her uygulamada çok RAM yiyor boştayken bile 5 GB'den azını yemiyor görev yöneticisine baktığımda bir sürü hizmetler görüyorum ve Steam Skype Kaspersky gibi birçok uygulamayı kullanmama rağmen RAM kullanıyor bunu kapatmanın bir yolu var mıdır?
Öncelikle şunu söyleyeyim bilgisayardan fazla anlamıyorum. Bilgisayarım her uygulamada çok RAM yiyor boştayken bile 5 GB'den azını yemiyor görev yöneticisine baktığımda bir sürü hizmetler görüyorum ve Steam Skype Kaspersky gibi birçok uygulamayı kullanmama rağmen RAM kullanıyor bunu kapatmanın bir yolu var mıdır?
Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulamaları kısmından programları devre dışı bırak ki başlangıçta her uygulama açılmasın .
Dosya gezginine gir bu bilgisayara gir boş bir yere sağ tıkla özelliklere tıkla sonra çıkan ilk ekranda performans kısmındaki ayarlara bas ve en iyi performansa ayarla seçeneğini seç.
Ayarlara gir ayarların arama kısmına arka plan uygulamaları yaz oradakileri kapat.
Geçici klasörlerdeki dosyaları sil ( temp , %temp% , recent , prefetch ) gibi. ( bunu .bat uzantılı bir dosya ile tek tıkla bu yazdığım klasördeki geçici ve gereksiz dosyaları kolayca silebilirsin ) bu konunun linkide şu :
Windows 10 gibi kaynak sömüren bir işletim sistemi için gayet doğal. Windows 11 kullanıyorum sadece Opera ve Steam açık ve neredeyse 9GB RAM kullanıyor sistemim.