Selam herkese,
Bir sorum var ve deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Phanteks P600S kasam, Ryzen 9 5900X işlemcim ve Artics II 360 ARGB soğutucum mevcut.
Sorum şu:
Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar bilgisayar yeniı açtığımda ve gereksiz programları kapattığımda sistem boşta sıcaklık değerim %0 CPU kullanımımda 44-46 dereceler arasında geziyor. Hatta %1 veya %2 kullanımda ( browser açık bir şeyler izliyorsam veya okuyorsam) 48-49-50 derecelerde geziyordu. Daha sonra oyuna girdiğimde ve çıktığımda gene sistemi boşa aldığımda aynı derecelere geri dönüyordu.
Yaklaşık 5 gündür bu döngüyü kontrol ettiğimde bilgisayar ilk açıldığında gene aynı dereceleri alıyorum ancak daha sonra bir işlem yaptığımda, oyun oynadığımda vs sistemi tekrar boşa aldığımda o dereceleri hiç görmüyorum. %2 kullanımda 55 derecelere geliyor, %0 da hatta 51-53 dereceler bandında geziyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Bilgisayarı formatlamayı düşünüyorum sadece bu konudan rahatsız olduğum için.
1 hafta önce bir şey mi yaptın diyecek olursanız gerçekten herhangi bir şey yapmadım. Oyun yükleyip oyun silmek dışında.
Teşekkürler,