Sistem boşta sıcaklık değeri değişimi

Iverson76

Centipat
Katılım
4 Eylül 2022
Mesajlar
507
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam herkese,

Bir sorum var ve deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Phanteks P600S kasam, Ryzen 9 5900X işlemcim ve Artics II 360 ARGB soğutucum mevcut.

Sorum şu:

Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar bilgisayar yeniı açtığımda ve gereksiz programları kapattığımda sistem boşta sıcaklık değerim %0 CPU kullanımımda 44-46 dereceler arasında geziyor. Hatta %1 veya %2 kullanımda ( browser açık bir şeyler izliyorsam veya okuyorsam) 48-49-50 derecelerde geziyordu. Daha sonra oyuna girdiğimde ve çıktığımda gene sistemi boşa aldığımda aynı derecelere geri dönüyordu.

Yaklaşık 5 gündür bu döngüyü kontrol ettiğimde bilgisayar ilk açıldığında gene aynı dereceleri alıyorum ancak daha sonra bir işlem yaptığımda, oyun oynadığımda vs sistemi tekrar boşa aldığımda o dereceleri hiç görmüyorum. %2 kullanımda 55 derecelere geliyor, %0 da hatta 51-53 dereceler bandında geziyor. Bu neden kaynaklı olabilir? Bilgisayarı formatlamayı düşünüyorum sadece bu konudan rahatsız olduğum için.

1 hafta önce bir şey mi yaptın diyecek olursanız gerçekten herhangi bir şey yapmadım. Oyun yükleyip oyun silmek dışında.

Teşekkürler,
 
en son kullandığın macunun üzerinden ne kadar bi süre geçti? yada sıfırdan macunluyduysa ne kadar süre oldu yani?
 
Bilgisayar yeni kurulum yapıldı. Aralık ayında macunladık.
çok bi süre de geçmemiş macun eskimiştir diyecektim benimde bi kaç derece yükseldi boşta sıcaklık benim 2 sene oluyo ama şuan boşta 40-45 civarı youtubede isem 50-55 oluyor oyunlarda 70 maksimum

kaç adet fan var ki kasada
 
oyun oynadığın zamanlarda maksimum kaç derece görüyorsun 70 derece civarı ise eğer çokta büyük bir sorun yoktur
 
Valla aklıma sadece yüklediğin oyunların arka planda işlemciyi kullanıp ısıtması veya oturduğun odanın daha sıcak olması falan geliyor. Benim fikrim format atma boşuna. Belki virüs falan girmiştir diye bir ara boş zamanında antivirüsle tam tarama da yapabilirsin.
 

Geri
Yukarı