Sistem Boştayken Gri Ekran Sorunu

BlackTSix

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mütercim Tercüman / İngilizce
Merhaba,

Geçen hafta Teknopat tarafından toplanan OEM sistemi aldım. Link aşağıda;

AMD RYZEN 3 1300X-ASUS STRIX RX570-ASUS PRIME A320M-E-WD 240GB SSD-CRUCIAL 8GB - Vatan Bilgisayar

Bugün kullanmaya başladım. HDMI portundan görüntü alıyorum ancak yeni aldığım monitör daha gelmediği için aktif dönüştürücü ile VGA olarak kullanıyorum. Yaklaşık 5 saattir bilgisayar açık. İşletim Sistemini (Windows 10 64x) kurdum. BIOS güncel mi diye baktım, güncel. İşletim sistemi (Windows) güncellemelerini yaptım. Bir sorun yoktu.

Sonrasında sistem boştayken ekran tamamen gri oldu. Eski tüplü televizyonlardaki gibi karıncalı gri bir görüntü çıktı ve bilgisayarı yeniden başlatmak (kasadan reset atmak) zorunda kaldım. Sebebi ne olabilir? Vatanla iletişime geçip ekran kartını servise yollamalı mıyım?

Teşekkürler,

Merhaba,

Geçen hafta Teknopat tarafından toplanan OEM sistemi aldım. Link aşağıda;

AMD RYZEN 3 1300X-ASUS STRIX RX570-ASUS PRIME A320M-E-WD 240GB SSD-CRUCIAL 8GB - Vatan Bilgisayar

Bugün kullanmaya başladım. HDMI portundan görüntü alıyorum ancak yeni aldığım monitör daha gelmediği için aktif dönüştürücü ile VGA olarak kullanıyorum. Yaklaşık 5 saattir bilgisayar açık. İşletim Sistemini (Windows 10 64x) kurdum. BIOS güncel mi diye baktım, güncel. İşletim sistemi (Windows) güncellemelerini yaptım. Bir sorun yoktu.

Sonrasında sistem boştayken ekran tamamen gri oldu. Eski tüplü televizyonlardaki gibi karıncalı gri bir görüntü çıktı ve bilgisayarı yeniden başlatmak (kasadan reset atmak) zorunda kaldım. Sebebi ne olabilir? Vatanla iletişime geçip ekran kartını servise yollamalı mıyım?

Teşekkürler,

Windows'un ya da ekran kartı driverının bir bugı diye düşünüyorum. Bende de 2-3 seferdir şu problem oluyor: ASUS VG248QE pikselleşme sorunu

Senin yaşadığın probleme benziyor. Tek fark; gri olmuyor.

Monitör uykuya geçtikten sonra, mouseu hareket ettirdiğimde bazen bu görüntüyle karşılaşabiliyorum. Monitörü kapatıp açtığımda, açılış yazısı ve görselinde bir problem yok. Dolayısıyla şüphelendiğim şey ya Windows'ta ya da ekran kartı driverında bir bug oluyor.

Bende de monitör uykuya geçtikten sonra mouse hareket ettirince oldu. Windows ile mi alakalı yoksa sorun ekran kartımı bende henüz çözmüş değilim. Şu an daha kendi monitörüm gelmediği için deneyemedim. VGA monitör kullanıyorum ve arada bağlantıyı sağlayan aktif HDMI to VGA Conventer var. Monitörün çözünürlüğü 1280x1024 olduğu için ben tüm modları listele diyerek 75hz ayarlamıştım belki dönüştürücü var diye veya vga diye kaldırmamışta olabilir. Şimdi düzelttim ve tekrar 60Hz yaptım. Bakalım şuan için bir sıkıntı yok. Çözümü bulursam tekrar yazarım.

Cevabın için teşekkür ederim,
BlackTSix

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı