Sistem çalışırken fan yavaşlıyor

YasinÇ.

Decapat
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
315
Çözümler
1
Şimdi bilgisayarın zaten belli başlı bazı sıkıntıları vardı. Zaman zaman diskin %100 olması, GTA V'de kasıyor gibi gözükmesi falan falan. Ama bugün yaşadığım olay beni düşünmeye itti. Bilgisayarı açtığımda normaldi. Bir süre sonra cızırdamaklı bir ses duydum. Bir de baktım ki kasanın önünde ki 3 fandan ortadaki çok yavaş dönüyor. Kasayı kapatıp açtığımda sorun düzeldi. Şimdi bunun sorunu ne olabilir? Ben çözemedim. İki kere servise götürdüm BIOS Update ve XMP ayarı sebebiyle dediler, geri gönderdiler. Sizce hangi parça bunlara sebep çıkarıyor olabilir?
 
Şimdi bilgisayarın zaten belli başlı bazı sıkıntıları vardı. Zaman zaman diskin %100 olması, GT'a V'de kasıyor gibi gözükmesi falan falan. Ama bugün yaşadığım olay beni düşünmeye itti. Bilgisayarı açtığımda normaldi. Bir süre sonra cızırdamaklı bir ses duydum. Bir de baktım ki kasanın önünde ki 3 fandan ortadaki çok yavaş dönüyor. Kasayı kapatıp açtığımda sorun düzeldi. Şimdi bunun sorunu ne olabilir? Ben çözemedim. İki kere servise götürdüm BIOS Update ve XMP ayarı sebebiyle dediler, geri gönderdiler. Sizce hangi parça bunlara sebep çıkarıyor olabilir?

Fan kontrolcü varsa sorun onda olabilir.
 
Kasayı kapatıp açtığında sorun düzeldiyse fanlara giden kabloları kontrol edebilirsin. Kablolardaki bozukluktan dolayı fanlar yeterli beslenemiyor olabilir.
 

Geri
Yukarı