Sistem Çökme Sorunu

furkan1231

Decapat
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce Asus B450 TUF Plus anakart ve AMD Ryzen 2600 ve Corsair Vengeance 8GB 3000MHz RAM aldım, ama 2 gündür ne zaman oyuna girsem açılır açılmaz oyunlar çöküyor, programlarda keza aynı donup kalıyor. Hemen internetten araştırdım anakarttan falan olabilir diyorlar. Stabil çalışmıyor gibi yorumlar gördüm BIOS'u güncelledim Windows ve ekran kartını güncelledim (ekran kartı R9 380 4GB ) gene aynı, format attım gene düzelmedi ilk defa AMD işlemciye geçtim 2 gündür rezil oldum resmen. Konuyla ilgili bilgisi olan lütfen yardım etsin. Bu arada güç kaynağım 600W bazı yerlerde güç yetmediği için olabilir falan yazıyor ama öyle bir ihtimalde yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakart aynı işlemciyi kullanıyorum. Birebir aynı sorunu yaşadım sizinle, panik yapmanıza gerek yok. Ramlerim cift kanaldı biri arızalı olduğu için böyle bir sıkıntı çıkmıştı bende. Muhtemelen ramleri değiştirince sizin de sorununuz düzelecektir.

Güç kaynağın ekran kartını çalıştırmaya yetmiyo olabilirmi?
Ram'lerini değiştirmeyi deneyebilirsin.
Başka Ram'le çalışıyorsa şuanki ramde sorun vardır.

Aynı anakart aynı işlemciyi kullanıyorum. Birebir aynı sorunu yaşadım sizinle, panik yapmanıza gerek yok. Ramlerim cift kanaldı biri arızalı olduğu için böyle bir sıkıntı çıkmıştı bende. Muhtemelen ramleri değiştirince sizin de sorununuz düzelecektir.
Ben demiştim endişe etmesine gerek yok zaten ilk başta ram ların sıkıntılı olduğu belliydi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı