Sistem Çöktü ve Açılışta BIOS Ekranında Kalıyor

fatihdemirag_

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarı yeni açtım Google'ye girdim bir şey arıyordum, sonra su içmeye gittim ve geldiğimde bilgisayarın ekranı bu şekilde full gri ile kaplıydı. Şimdi reset attığımda böyle şeyler çıkıyor, BIOS'a giriyorum fakat Windows açılmıyor. Siyah ekran da kalıyor hep sorun nedir?

Yeniden başlattığınızda ekran takılıyor mu en son kaldığı görüntüyü (mavi ekran mı alıyorsunuz) gönderebilir misiniz?

Yeniden başlattığınızda ekran takılıyor mu en son kaldığı görüntüyü (mavi ekran mı alıyorsunuz) gönderebilir misiniz?
Mavi ekran değil böyle ekran full gri olmuş benek benekti heryer şimdi reset attığımda böyle oluyor sistemi geri yükleme yapıyorum şuanda, sizce sorun nedir ?

Ekran kartınız var mı? Varsa ve monitörünüz buna bağlıysa, monitörünüzü anakarta bağlayabilir misiniz? Akabinde görüntüde herhangi bir sorun yoksa, ekran kartınızın PCI-E girişine tam oturup oturmadığını kontrol edin.

monitörü anakarta nasıl bağlıcam ekran kartına bağlı zaten şuanda ve pcı kablosu güzelcene takılı ışığı yanıyor zaten
monitörü anakarta nasıl bağlıcam ekran kartına bağlı zaten şuanda ve pcı kablosu güzelcene takılı ışığı yanıyor zaten
şimdi geri yükleme işlemini bitirdim fakat hala aynı problemi yaşamaktayım. Windows simgesi gözüktükten sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyor fakat siyah ekranda kalıyor

Buna benzer yaşadığım sorundan pay biçerek şunları önerebilirim. Görüntü aktarımında sıkıntı yaşanıyor.
1. Ekran kartı PCI-E girişine tam oturmamış olabilir. Kontrol edebilirsiniz.(Söküp yeniden takmakta fayda var.)
2. Kabloda sorun yaşanıyor olabilir. Başka bir kablo ile ve diğer çıkışlar(örn. DVI) var ise ve monitör destekliyorsa denemeniz gerekiyor.
3. PSU yetersiz geliyor olabilir. Ekran kartı belli miktarın üzerinde güç çekmeye başlayınca görüntü aktarımında sıkıntı yaşar.
4.Ekran kartını söküp onboard(anakart üzerinden) görüntü almaya çalışın.
Bu sebeplerden kaynaklı sıkıntı oluşmamışsa üzülerek söylüyorum büyük ihtimalle ekran kartınız arızalanmış.

şimdi geri yükleme işlemini bitirdim fakat hala aynı problemi yaşamaktayım. Windows simgesi gözüktükten sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyor fakat siyah ekranda kalıyor
tamamdır dediklerinizi yapıyorum bilgi veririm tekrardan, sağolun

Anakartınızda DVI veya HDMI girişi varsa kendi ekran bağdaştırıcısı bulunuyordur, bu kısma takabilirsiniz. Eğer yoksa bilgisayarı kapatıp, ekran kartının oturduğu slotu kontrol edin. RTX vb. gibi bir ekran kartı kullanıyorsanız, ekran kartına giden güç kablolarını kontrol edin.

şimdi herşeyi yaptım ekran kartını söktüm falan ama şuanda monitöre görüntü gelmiyor hiçbir şekilde, televizyona bağladım yine gelmiyor.
şimdi herşeyi yaptım ekran kartını söktüm falan ama şuanda monitöre görüntü gelmiyor hiçbir şekilde, televizyona bağladım yine gelmiyor.
görüntüyü almayı başarıdm fakat hala problem devam etmekte. haka bu şekilde bios ekranım. bilgisayar açılmasına açılıyor windowsa kadar ama windowstan sonrası siyah ekran :/

Ekran kartını takılı olduğu yerden çıkarıp bozukmu yada kırıkmı diye bakarmısınız, yada ekran kartının bağlantı yeri kırıkmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…