Sistem Çöktü ve Açılışta BIOS Ekranında Kalıyor

fatihdemirag_

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarı yeni açtım Google'ye girdim bir şey arıyordum, sonra su içmeye gittim ve geldiğimde bilgisayarın ekranı bu şekilde full gri ile kaplıydı. Şimdi reset attığımda böyle şeyler çıkıyor, BIOS'a giriyorum fakat Windows açılmıyor. Siyah ekran da kalıyor hep sorun nedir?

Ekran kartını takılı olduğu yerden çıkarıp bozukmu yada kırıkmı diye bakarmısınız, yada ekran kartının bağlantı yeri kırıkmı ?
baktım hiçbir sıkıntı sorunu yok, googleye girmiştim su içmek için mutfağa gittim geldiğimde ise ekranım full gri şekilde benek benej kaplıydı, sistemi geri yükledim çökmüştür diye lakin problem hala devam etmekte :/

Windowsu bir süreliğine açabiliyosanız anında 1024x768 yapın sonra bilgisayarı yeniden açıp olay görüntülüyecisine girin büyük ihtimal bu o sorunu biraz geciktirir olay görüntüleyicisinden bakıp bize bildirin.(Teknik servis gibi oldum XD)

Windowsu hiç açamıyorum açma ekranı geliyor fakat sonrası siyah ekran şeklinde yarın bilgisayarcıya götürücem artık yapıcak birşey kalmadı :/

Windowsu hiç açamıyorum açma ekranı geliyor fakat sonrası siyah ekran şeklinde yarın bilgisayarcıya götürücem artık yapıcak birşey kalmadı :/
Depolama aygıtınızı (SSD, HDD, M.2 SSD) başka bir bilgisayara bağlayıp Windows'u açın tabi yaparken bağlayacığınız bilgisayarın depolama aygıtını çıkartın ek olarak takmayın, sonra olay görüntüleyicisinde sorunu görebiliyo olmanız lazım.

benim bilgisayar eski biraz ya ssd yok ama şuanda bilgisayarı açtım onarım yerine girdi ordan birşey yapmamı önerir misin ?

Orada yardımcı olamam kusuruma bakmayın internetten araştırabilirsiniz.
buradayken görüntüde bir problem yok problem ne çıldırıcam ya
Orada yardımcı olamam kusuruma bakmayın internetten araştırabilirsiniz.
bilgisayarı güvenli modda açtığımda bilgisayar açıldı lakin şifre vardı şifreyi doğru yazmama rağmen hatalı diyor off windows off
tamamdırr biglisayarı güvenli modda açtım yapabileceğim birşey varmı lütfen yardım et

Son düzenleme:
Güvenli modda açabiliyorsanız şunları yapabilirsiniz.
Başlat-Çalıştır'a girin.
"msconfig" yazıp tamam deyin.
Hizmetler bölümüne gelip üretici bölümünde "Microsoft Corporation" yazanlar dışında hepsinin tik'lerini kaldırın. Sadece Microsoft olanlar kalsın.

Sonrasında Görev Yöneticisi'ni açıp başlangıç bölümünde açılışta ne varsa hepsini devre dışı bırakın.

Yeniden başlatıp sistemin normal açılıp açılmayacağını kontrol edin.

Görüntüdeki sorun için de şunu önerebilirim. Güvenli Mod'a geçince görüntüde sıkıntı yok, Sadece Boot ve BIOS ekranında görüntüde bozukluk var. BIOS içerisindeki görüntü sağlayan dosya hasar almış olabilir. Bunun için BIOS güncelleyebilirsin. Dediğim gibi basit dosya hatası ise güncellemeyle düzelir.

inşallah ekran kartımda bir problem yoktur ya ekran kartı ısı üretiyor ve fanları dönüyor çünkğ
Dün gece güvenli moddayken ekran kartını devre dışı bıraktım ve reset attım normal bir şekilde açıldı bilgisayar ama biostaki görüntü hala aynı yani bilgisayarı yeni açtım su içmek için mutfağa gittim geldiğimde ekran gri şekildeydi biostaki gibi noktalar vardı hep, reset atıncada windows tan sonra görüntü gelmiyordu siyah ekranda takılıyordu

Son düzenleme:
O zaman şu şekilde adımları tamamlayın.
Öncelikle ekran kartını söküp takma konusunda tecrübeniz varsa macununu yenileyin ve fanları hava kompresörü veya yumuşak fırça ile temizleyin.
Sonra güvenli modda açıp Ekran kartının driverını Display Driver Uninstaller ile kaldırın. Bu şekilde sistemin normal açıldığını belirtmişsiniz. Açıldıktan sonra güncelleştirmeleri durdurun otomatik driver yüklemesi yapmasın. Siz ekran kartının sitesinden en güncel sürücüyü indirip kurun.
BIOS'taki görüntü için dediğim gibi BIOS güncellemesi yapmayı deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…