Sistem çoğu oyunda alması gerekenden az FPS alıyor

İşletim sistemi
Windows 11
Ekran kartin 100 watt cekebiliyor normalde burada 50 cekiyor hep mi boyle
Oyunun lobisinde 100 watt çekiyor
1734800159116.png

Ekran kartin 100 watt cekebiliyor normalde burada 50 cekiyor hep mi boyle.

Şu an oyundayım ve 30W çekiyor bunu bir şekilde arttıramıyor muyuz?

Dosya Ekleri

• 1734801173078.png
    1734801173078.png
    35,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
BIOS güncel mi ? Chipset driverların kurulu ve güncel mi ? Ekran kartı driver güncel mi? Nvidia denetim masasında "Physx" ayarı altında ekran kartın seçili mi? BIOS içerisinde XMP profilin açık mı ?

BIOS güncel mi? Chipset driverların kurulu ve güncel mi? Ekran kartı driver güncel mi? NVIDIA denetim masasında "PhysX" ayarı altında ekran kartın seçili mi? BIOS içerisinde XMP profilin açık mı?

BIOS'un güncel olduğunu nereden anlarım? Chipset driverini kuruyorum şimdi ekran kartı driverim güncel. NVIDIA kullanmıyorum o yüzden yapamam ve BIOS'tan XMP profilini açınca 30 dakika geçtikten sonra mavi ekran yiyorum ve uygulamalar çöküyor o yüzden açmıyorum.

Overclockla arttirabilirsin de yani bunu tavsiye olarak görme karta zarar da verebilirsin

Teşekkürler peki bunu nereden yapabilirim ya da gösteren bir kaynak var mı? Ayrıca FPS'ime etki eder mi?

BIOS'un güncel olduğunu nereden anlarım? Chipset driverini kuruyorum şimdi ekran kartı driverim güncel. NVIDIA kullanmıyorum o yüzden yapamam ve BIOS'tan XMP profilini açınca 30 dakika geçtikten sonra mavi ekran yiyorum ve uygulamalar çöküyor o yüzden açmıyorum.

Teşekkürler peki bunu nereden yapabilirim ya da gösteren bir kaynak var mı? Ayrıca FPS'ime etki eder mi?

Kusura bakma geç gördüm MSI afterburdenda yapabilirsin FPS artar ama dikkatli yap yapacaksan YouTube'dan videolarini izle.

AIDA64 veya HWiNFO'da görebilirsiniz BIOS sürümünüzü. XMP açtığınızda mavi ekran yeme sebebeniz BIOS sürümünüzün eski olmasından kaynaklı olabilir. BIOS sürümünüzü öğrendikten sonra, anakartınızın resmi web sitesinden güncel BIOS sürümünü bulup, güncelleme işlemi yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı