Sistem çok ısınıyor

lincfold

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşımın Intel stok fanlı bilgisayarı var ve 4 yılı aşkındır içini açmıyordu. Birlikte 1 hafta önce temizledik ve kasadan daha çok ses çıkmaya başladı. Bilgisayarın içi 4 yıldan beri açılmadığından dolayı çok fazla tozu vardı ve bunları aldık termal macununu falan da hallettik güzelce, tekrardan taktık. Fakat bilgisayarını çok fazla açık kullanıyor. Bilgisayardan çok ses gelince işlemcinin sıcaklık değerine bakalım dedik. Karşımıza şöyle bir şey çıktı.

unknown.png

unknown.png

Ben işlemci fanında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bende böyle değerler alıyordum ve gidip işlemci fanını değiştirdiğimde düzelmişti.

Dosya Ekleri

• unknown (3).png
    unknown (3).png
    42,2 KB · Görüntüleme: 59
Arkadaşımın Intel stok fanlı bilgisayarı var ve 4 yılı aşkındır içini açmıyordu. Birlikte 1 hafta önce temizledik ve kasadan daha çok ses çıkmaya başladı. Bilgisayarın içi 4 yıldan beri açılmadığından dolayı çok fazla tozu vardı ve bunları aldık termal macununu falan da hallettik güzelce, tekrardan taktık. Fakat bilgisayarını çok fazla açık kullanıyor. Bilgisayardan çok ses gelince işlemcinin sıcaklık değerine bakalım dedik. Karşımıza şöyle bir şey çıktı.

unknown.png

unknown.png

Ben işlemci fanında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bende böyle değerler alıyordum ve gidip işlemci fanını değiştirdiğimde düzelmişti.

Elinizle bir kontrol edin ısınmadığından eminseniz ısı sensörleri bozulmuştur ondan dolayı da fanlar durmuyordur.

Termal macun ince olmalı ve fanın ayakları tam oturmalı. Fan takıldıktan sonra elle dokunduğunuzda hareket etmemeli.
Yada sensör bozulmuş olabilir.
Genelde termal macun ile alakalı oluyor bu durum.

İşlemci fanının tam oturup oturmadığını kontrol edin.
Arkadaşımın bilgisayarı ve termal macun sürmeden önce fanı açmak için uğraştık baya bir çünkü zar zor döndü yandaki klipsleri. Sonrasında takarken emindim tam oturduğuna fakat dediğiniz gibi tam oturmamış olabilir, arkadaşımla kontrol edicez tekrardan. Bilgisayarı açmadan önce de fanda bir ses vardı(Herhangi bir kablo değme sesi değil) ve açıp güzelce temizledikten sonra termal macunu da sürmek için açtık ve işlemcinin fanını çıkarttık. Biraz zor çıktı, yalan yok. Takarken tam takamamış olabiliriz dediğim gibi bakacağız.

Arkadaşımın bilgisayarı ve termal macun sürmeden önce fanı açmak için uğraştık bayağı bir çünkü zar zor döndü yandaki klipsleri. Sonrasında takarken emindim tam oturduğuna fakat dediğiniz gibi tam oturmamış olabilir, arkadaşımla kontrol edeceğiz tekrardan. Bilgisayarı açmadan önce de fanda bir ses vardı(herhangi bir kablo değme sesi değil) ve açıp güzelce temizledikten sonra termal macunu da sürmek için açtık ve işlemcinin fanını çıkarttık. Biraz zor çıktı, yalan yok. Takarken tam takamamış olabiliriz dediğim gibi bakacağız.
Oturmaması gibi bir sorun yoksa sensör bozuk olabilir. Termal macun çok kalın olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı