Çözüldü Sistem D diskini ara sıra görmüyor ve görmediği zaman sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tyrex00

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, C de bir sorun yok ama D'yi bir görüyor bir görmüyör görmediği zamanda açılmıyor. Fotoğraflarını koyuyorum yardım edebilir misiniz neden olmuyor? Bilgisayar cahili de değilim ama yıllardır laptop kullanıyordum masaüstüne yeni geçtim.

Dosya Ekleri

• IMG-20231222-WA0026.jpeg
    IMG-20231222-WA0026.jpeg
    43,6 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20231222-WA0024.jpeg
    IMG-20231222-WA0024.jpeg
    43,5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG-20231222-WA0020.jpeg
    IMG-20231222-WA0020.jpeg
    63,6 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG-20231222-WA0017.jpeg
    IMG-20231222-WA0017.jpeg
    58,1 KB · Görüntüleme: 26
Çözüm
D sürücüsü SSD ya da HDD ne ise artık sök tak yapın belki temassızlık olmuş olabilir bakır yerlerini de şöyle ufak bir silin.
D sürücüsü SSD ya da HDD ne ise artık sök tak yapın belki temassızlık olmuş olabilir bakır yerlerini de şöyle ufak bir silin.

Hocam peki açılırken please press del or F2 to enter UEFI BIOS setting diyor bu ne oluyor? 10-15 dakika bekleyince açıldı sorunsuz çalıştı sadece SSD'yi görüyordu şimdi kapatıp açtım yine aynısı olmuş.

Düzenleme: Açılınca C'yi görüp D'yi hiç görmedi. Yazmayı unutmuşum.

Hocam kasaya giden tüm kabloları aklınıza gelebilecek tüm kabloları HDMI USB bağlantıları güç kablosu vs çıkarın ardından anakartta BIOS pili vardır yassı yuvarlak bir pildir onu söküp 10 dakika bekleyin ve tekrar takın verilen hatada UEFI ayarlarını düzenlemeye yöneliktir.

Eğer sorun çözülmesse dediğim gibi depolama diskini çıkarıp takın yine çözülmesse mouse USB'sini çıkarıp deneyin bakalım o ekranı geçebiliyor musunuz eğer olmazsa F2ye basıp BIOS ayarlarını default yapıp kaydedip çıkının benim bildiklerim bu kadar.

Hocam kasaya giden tüm kabloları aklınıza gelebilecek tüm kabloları HDMI USB bağlantıları güç kablosu vs çıkarın ardından anakartta BIOS pili vardır yassı yuvarlak bir pildir onu söküp 10 dakika bekleyin ve tekrar takın verilen hatada UEFI ayarlarını düzenlemeye yöneliktir.

Eğer sorun çözülmesse dediğim gibi depolama diskini çıkarıp takın yine çözülmesse mouse USB'sini çıkarıp deneyin bakalım o ekranı geçebiliyor musunuz eğer olmazsa F2ye basıp BIOS ayarlarını default yapıp kaydedip çıkının benim bildiklerim bu kadar.

Hocam 1.dediğinizi yapamadım, son çare olarak onu yapacağım mouse kablosu ve klavye kablosunu çıkarttım o ekran gelmedi ama şöyle bit ekran geldi ve monitör böyle kaldı.

Teşekkür ederim hocam, sorun çözüldü.

Dosya Ekleri

• 20231222_211314.jpg
    20231222_211314.jpg
    100,9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı