Sistem değişikliği sonrası 6 yıldır format atılmayan SSD'ye format atılır mı?

Barock

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Doların daha fazla artmasını beklemeden 10700K+Z490 almış bulunmaktayım. 6700K+Z170A'dan geçiş yaptım. Mevcut SSD’de orijinal Windows kurulu. 6 yıldır hiç format atmadım, sıfırlama yapmadım. Şimdi ben bunu yeni anakartımda kullanacağım ama format gerekir mi? Gerekiyorsa halihazırda Windows kurulu SSD’nin üstüne temiz kurulum nasıl yapacağım arkadaşlar? Yardımcı olur musunuz?

Format atman iyi olur. Rufus ile USB belleğe Windows 10 yazdırın. Sonra da bilgisayarı o USB bellek ile başlatın. İnternette pek çok video bulunmakta.
Cevabın için teşekkür ederim. SSD’nin içinde hali hazırda windows bulunuyor. Sizin dediğinizi yapınca üstüne temiz kurulum mu yapmış oluyorum ? Eski sürücüler falan hep kalkmış olacak değil mi ?

Cevabın için teşekkür ederim. SSD’nin içinde hali hazırda windows bulunuyor. Sizin dediğinizi yapınca üstüne temiz kurulum mu yapmış oluyorum ? Eski sürücüler falan hep kalkmış olacak değil mi ?
Windows 10 kurulumunda SSD'yi silip içine Windows kurarsanız evet, silmiş olursunuz. Sildiğiniz zaman sürücüler de gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı