Sistem donma ve ekranda oluşan beyaz görüntü

eve geldiğimde deneyicem sence kalıcı bir çö

eve gidince deniyeceğim sence kalıcı bir çözüm olurmu ?
benzer bir konuda böyle bir yöntem ile çözülmüş bir başka sorunu incelemiştim. Ondan dolayı aynı çözümü öneri olarak sana sundum. Elektrik vermesiyle alakalı bir durum olma ihtimali var. İşe yararsa büyük ihtimalle kalıcı olur.

Ben bu işlemi yaparken ekran kartını gözden çıkarmıştım yani bir şey olursa da olsun diye yapmıştım ki şükür bir şey olmadı olacağınıda zannetmem hem iyi oluyor rutin yapasım bile geliyor :D kalıcı bi çözüm 1 yıl kullandım sıkıntısız sonra 1060 a geçtim

Bilgiyarın açılışında fast mode var onu normale çevirin bilgisayarın başlatma ayarlarında hızlı önyükleme yerine normal önyükleme kullanın bir de.
Bende birseye yaramadı dostum.
şu amd almayaydımda keşke RTX 2060Super alsaydım bende yeni aldım iade etme gibi bir ihtimalim varmı 7 gün oluyor
Aldığınız model 2060dan iyi RTX serilerinide bir okuyun onlarda da hata var diyorlar.

Valla herkes yazılımsal felan dedi ben yazılımda olduğuna inanmadığım için servise yolladım ekran kartını sonucu bekliyorum. Yok ise işlemciyi yollayacam ama wattman hatası lanet bir hata ne formatlar ne driverlar denedim sonuç aynı fakat sizin ki belki yazılımsal olabilir ekran kartı daha çok yeni. Benim gönderme sebebim sapphire bir ekran kartı yapmış backplate oynuyor vidalar gevşek deli oldum wattman hatası alınca da direk gönderdim. Büyük ihtimal bir sorun var ve ekran kartı soğukken sıkıntı yok ama ısınınca belli bi süre temassizlik ediyor ve ekran kitleniyor gibi geldi bana 8 gün oldu daha bir cevap yok gelirse yazacam buraya. Ama ekran kartından.
Garantiye hatayı ne olarak belirttiniz ben onu düşünüyorum :). Birde wattman herhangi birşekilde garanti kapsamı dışına çıkarıyor mu yada nasıl ayarlamam gerekiyor eğer sorun buysa.

Garantiye hatayı ne olarak belirttiniz ben onu düşünüyorum :). Birde wattman herhangi birşekilde garanti kapsamı dışına çıkarıyor mu yada nasıl ayarlamam gerekiyor eğer sorun buysa.
Wattman hatası aldigimi bir a4 kağıdına aldım yetmedi 2 a4 kağıdına yazdım. Oyun oynadığımda arada 10 dk arada 1 saat sonra bilgisayarın kitlendigi ve reset atmak zorunda kaldığın açılınca wattman hatası aldığım daha sonra ekran kartı ayarları sıfırlandığı ve fan sağlık testi yaptigimda tekrar aynı hatayı aldigimi gene bilgisayarın kitlendigini backplate oynadığı, soğutucunun oynadığı, vidaların gevşek olduğu dönüp reset attıktan sonra fan hızının 100de 100 çalıştığını baya yazdım. Ama yabancı sitelerde okuduğum başka bişey AMD işlemcilerin böyle arızalar verdiği yazıyordu olmaz iste işlemciyi yollayacağım.
Birde ek olarak. Sıcaklar 76-77yi geçmiyor wattman ile alakası olabilir mi ?
Nasıl zaten geçmemesi lazım ki.

Kanka aynı sorun bende de oyunlarda var oyun oynarken hemen dönüyor reset atmak zorunda kalıyordum. Açılınca radeon ac bildirimde wattman hatası var mi? Ben ekran kartı diye yolladim. Çünkü stress testi ve memtest86 da bir sorun çıkmadı.
Wattman ile ilgili bir bildirim göremedim ben.

Wattman hatası aldigimi bir a4 kağıdına aldım yetmedi 2 a4 kağıdına yazdım. Oyun oynadığımda arada 10 dk arada 1 saat sonra bilgisayarın kitlendigi ve reset atmak zorunda kaldığın açılınca wattman hatası aldığım daha sonra ekran kartı ayarları sıfırlandığı ve fan sağlık testi yaptigimda tekrar aynı hatayı aldigimi gene bilgisayarın kitlendigini backplate oynadığı, soğutucunun oynadığı, vidaların gevşek olduğu dönüp reset attıktan sonra fan hızının 100de 100 çalıştığını baya yazdım. Ama yabancı sitelerde okuduğum başka bişey AMD işlemcilerin böyle arızalar verdiği yazıyordu olmaz iste işlemciyi yollayacağım.

Nasıl zaten geçmemesi lazım ki.
Wattman anladığım kadarıyla bazı soğutucu firmalarının haddinden fazla hızaşırtma ile ürünü vermesi sonucu sıcaklık sebebiyle verilen bir hata. Fakat sıcaklık 76-77yi geçmediği için ve frekansım rx 570 1268mhz MSI ARMOR 4GB OC modeli olduğu için diğer markalara göre hız aşırtma yok neredeyse. Fakat şimdi gördüm bunu ne yapmam gerekir ?
Eki Görüntüle 434188

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı