Sistem donma ve geç açılma problemi

lmavi

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Türk Telekom mağaza müdürü
Merhaba;
Arkadaşlar öncelikle sorunumu belirteyim. Bilgisayar açılırken daha önce hiç olmayan kısa bir bip sesi geliyor. Normal olmayacak kadar geç açılıyor ve açılırken fanlar vs. hepsi çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor, 3-4 kez kapatıp açtığımda görüntü geliyor. Ortalama 15-20 dakika da 1 olmak 10-15 saniyeliğine fanlar hızlanıyor, video izleniyorsa video donuyor, oyun oynuyorsam oyunda donma olmuyor fakat lag sorunu oluşuyor. Bu sorunların hiçbir tanesi 1 hafta öncesine kadar yoktu.
Format attım, BIOS güncelledim, RAM'leri çıkar tak yaptım ve tüm sistemin güncel olduğuna eminim. Sorun ne olabilir ne yapmam lazım?
  • İşlemci Intel Core i7 7700K.
  • Anakart MSI Z270 GAMING M3.
  • Ekran kartı MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti.
  • RAM Corsair Vengeance 2X 8 GB.
  • SSD Samsung 750 Evo 250 GB.
  • Güç kaynağı Xigmatek tauro 650W'i 80Plus.
  • Kasa Everest Rampage temper Pro.
  • Soğutma Cooler Master nepton 280L.
  • Monitor ASUS ROG swift PG258Q 240Hz.
  • Klavye Corsair K70 lux RGB.
  • Mouse Logitech G300S.
  • Kulaklık Logitech G533 whiless.

Sorun RAM kaynaklı gibi. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün. RAM'leri tekli olarak takıp bir süre test edin. Sorunu anlamak için slotların hepsinde deneme yapabilirsiniz. RAM'lerde veya anakartta sorun olabilir.

DRAM Yenileme Hatası
Anakarttaki hafıza yenileme devresi arızalı.

Sorun RAM kaynaklı gibi. BIOS'u varsayılan ayarlara döndürün. RAM'leri tekli olarak takıp bir süre test edin. Sorunu anlamak için slotların hepsinde deneme yapabilirsiniz. RAM'lerde veya anakartta sorun olabilir.
BIOS sıfırladım tekrar güncelledim ve RAM slotlarını teker teker denedim slotun bir tanesi bozuk fakat o slotu kullanmıyorum zaten 2 ve 4. Slotları kullanıyorum.

Minidump klasörünün içi tamamen boş hiçbir şey yok, gizli olabileceğini düşünerek gizli dosyaları da aç yaptım fakat herhangi bir şey görünmüyor.
En son bir işlem yaptınız mı? Temizlik v.b.

Format attım, BIOS sıfırladım daha sonra güncelledim. Formattan önce bip sesi yoktu fakat diğer sorunların hepsi mevcuttu.

BIOS sıfırladım tekrar güncelledim ve RAM slotlarını teker teker denedim slotun bir tanesi bozuk fakat o slotu kullanmıyorum zaten 2 ve 4. Slotları kullanıyorum.

Minidump klasörünün içi tamamen boş hiçbir şey yok, gizli olabileceğini düşünerek gizli dosyaları da aç yaptım fakat herhangi bir şey görünmüyor.

Format attım, BIOS sıfırladım daha sonra güncelledim. Formattan önce bip sesi yoktu fakat diğer sorunların hepsi mevcuttu.
Ekran kartın yuvadan oynamış olmasın. Bence hepsini gözden geçir aceleci olma bozuk slotu kontrol et karşılıklı temas var mı? Olmadı eski BIOS'a geri dön sonucu bekliyorum.

Ekran kartın yuvadan oynamış olmasın. Bence hepsini gözden geçir aceleci olma bozuk slotu kontrol et karşılıklı temas var mı? Olmadı eski BIOS'a geri dön sonucu bekliyorum.
Sunmuş olduğunuz gibi bir çok basit çözümü ben zaten denedim. Basit çözümleri ve herkesin aklına ilk gelebilecek çözüm önerilerini yazmasanız daha iyi. yine de ilginiz ve alakanız için teşekkürler.

Sunmuş olduğunuz gibi bir çok basit çözümü ben zaten denedim. Basit çözümleri ve herkesin aklına ilk gelebilecek çözüm önerilerini yazmasanız daha iyi. yine de ilginiz ve alakanız için teşekkürler.
Senin bence yardıma ihtiyacın yok ne demek sunmuş olduğun basit çözüm lafa bak senin basit dediğin başkasına zor gelebilir. Ayrıca ekran kartını söktüm taktım gibi açıklaman yok lafa bak teşekkür etmeseydin bari ben de sana teşekkür ederim.

Mod. zaten belirtmiş durumu, ben de mavi ekran var mı diye kontrol ettim yokmuş dediğine göre.
Sistemde donma kararsız açılma ve kısa tek bip mod'un dediğini gösterir.
RAM ile ilgili sorunlar sistemde belirsiz yerlerde kararsızlık oluşturur kilitlenmeye sebep verir. Açılırken aynı şekilde boot ederken sıkıntı var mı diye BIOS sistemi kontrol edip sorun varsa açmaz veya debug led varsa hata kodları düşer.

RAM'leri değiştirdim ve M.2 SSD aldım şu an, BIOS'u tekrar güncelledim açılış vs sorunlar çözüldü fakat PC'deki donma olayı halen devam etmekte. Daha önce Sistem kesintileri CPU kullanıp %100 oluyordu, Şimdi Direk görev yöneticisinde System adı altında % 20 30 kullanıyor ve anlak CPU %100 oluyor PC kitleniyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı