Sistem donması sonra ekran kartında sorun olmadığı nasıl anlaşılır?

mehmetaba

Decapat
i7 2600K işlemci ve R7 240 ekran kartlı sistemim var. Valorant oynarken FPS 100 125 civarlarındayken birden sistem komple dondu kulaklıktan değişik sesler gelmeye başladı birkaç defa PC'yi yeniden başlattım aynı sorun devam etti. Açtıktan sonra donup kalıyordu sistem resim gibi ekran kartını çıkardım şu an işlemciden görüntü aldım 30 40dakikadır bir sorun yok gibi sorum başlıktaki gibi bir sorun varsa nasıl anlarım?

i7 2600K işlemci ve R7 240 ekran kartlı sistemim var. Valorant oynarken FPS 100 125 civarlarındayken birden sistem komple dondu kulaklıktan değişik sesler gelmeye başladı birkaç defa PC'yi yeniden başlattım aynı sorun devam etti. Açtıktan sonra donup kalıyordu sistem resim gibi ekran kartını çıkardım şu an işlemciden görüntü aldım 30 40dakikadır bir sorun yok gibi sorum başlıktaki gibi bir sorun varsa nasıl anlarım?
FurMark testi ile anlayabilirsiniz. 2. olarak Windows arama çubuğuna ''Çalıştır'' yazın. Yazdıktan sonra açılan pencerede dxdiag yazın.
1723315583486.png

Fotoğraftaki gibi aşağıda eğer Sorun bulunmadı yazıyorsa sıkıntı yoktur.

Ayrıca ekran kartının sıcaklığına bağlı olarak da böyle bir durum çıkmış olabilir.

Sistem şu an işlemci ile donmadan çalışıyorsa, kesinlikle ekran kartındadır sorun. Deneyin bakalım sorun neymiş.

O ilk donmadan sonra sistemi açtığımda yanlış hatırlamıyorsam VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR diye mavi ekran vermişti.

O ilk donmadan sonra sistemi açtığımda yanlış hatırlamıyorsam VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR diye mavi ekran vermişti.

Hocam mavi ekran verdiyse, minidump dosyasını paylaşırsanız, yardımcı olacak arkadaşı etiketleyebilirim.

Sizde o sıra FurMark testi yapın.

Hocam mavi ekran verdiyse, minidump dosyasını paylaşırsanız, yardımcı olacak arkadaşı etiketleyebilirim.

Buyurun minidump.

Sorun.

Sorun ekran kartında gözüküyor, FurMark testi yapsanız iyi olur.

İndirip yapıyorum şimdi FurMark testini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı