Sistem donup reset atıyor ve BIOS menüsü açılıyor

Mercy0606

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3070
RYZEN 5 5600x
16 GB RAM
Bilgisayarım bir anda donup resetliyor kendini ve sonra BIOS menüsüne giriyor. BIOS menüsünde SSD'yi görmüyor. Ama PC'yi kapatıp açınca Windows'u başlatıyor, SSD'yi görüyor. Problem ne olabilir? Bilen birisi yardım edebilir mi?

Anakart: MSI B-550M Pro VDH.

Yardımcı olabilecek yok mu çıldırmak üzereyim.

Son düzenleme:
Dostum aynı sorundan muzdarip olduğum için sana yorum yazıyorum. Araştırma yaptım baya bir şekilde. Testlerde disklerimin sağlığı %100 çıktı. Yazma ve silme hızları gayet normal. Yabancı bir forumda power'ın sisteme yüklenildiği zaman hatalı voltaj yollaması sonucu anakartın korumak için disk bağlantılarını kestiğini öğrendim. Bunun üzerine farklı uygulamalarda denedim, örneğin daha zayıf uygulamalarda. Bunun sonucunda bilgisayarımda böyle bir sorun olmadı. Bu power da oluşan hasara göre tepkisi değişen bir durummuş. Bazıları sistemi açacak enerjiyi bile sağlıklı veremiyormuş. Ancak dediğim gibi bunun gibi tüm parçalara test yaptım ve hepsi sorunsuz çalışıyor. Reset atması veya disk bağlantısının kesilmesi sonucunu tamamen power a bağlıyorlar. Yazılımsal bir problem olsa hatalarlar karşılaşırsın ama disk bağlantısı kopmaz diyorlar. Denemeni tavsiye ederim. Ben yeni power sipariş ettim.

Eğer çok çabuk resetliyorsa güvenli modda çalıştırıp bir test etmeni öneririm. Daha az güç kullanacaktır haliyle.

Hocam RAM'leri ve SSD'yi çıkartıp yeniden taktım. Şimdilik bir problem yok.
dostum ben de fps yi 60 ile sınırlandırınca disk kaybolmuyor, fps sınırını kaldırınca donuyor ve disk kayboluyor. dediğim gibi okuma- yazma - testler vs tam sonuç verdi, sağlam dedi, ama sadece güçlü oyunlarde gidiyor ssd, büyük ihtimal power mefta benim. umarım sorunun düzelmiştir.

dostum ben de fps yi 60 ile sınırlandırınca disk kaybolmuyor, fps sınırını kaldırınca donuyor ve disk kayboluyor. dediğim gibi okuma- yazma - testler vs tam sonuç verdi, sağlam dedi, ama sadece güçlü oyunlarde gidiyor ssd, büyük ihtimal power mefta benim. umarım sorunun düzelmiştir.
Valla hocam ben anlayamadım senin problemi. Dediğin gibi Power'ında bir sıkıntı olabilir.

Ekran Alıntısı.PNG

İşimizi sağlama almak için disk testi yapsan iyi olurdu ama sen bilirsin.
Buyur Hocam.

M.2 değil hocam benimki SATA 3.0.

Merhaba dostum. Ben bir elektrikçiyim. Diskler 3.3v enerji ile çalışıyor. Yaptığım testlerde yük artınca ve bazı durumlarda voltajın 2.9v düştüğünü gördüm. Buna karşılık da yeterli güce erişemediği için disk kendini kilitliyor ve hata veriyor. HWiNFO ile voltajları incele. Benim sorunum çözüldü Power değişince. BIOS açılma sebebi voltajı alamayan disk enerjisiz kalıyor ve bağlantısı kopuyor. Yeniden başlatınca veya tamamen kapatıp açınca da sorun düzeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı