Sistem DRIVER_POWER_STATE_FAILURE hatası veriyor

malibulut

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 [ DDR3 ]
SSD veya HDD modeli
SSD (Samsung 850 EVO 500 GB)
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Anakart
ASUS M5A99FX PRO R2.0
İşlemci
AMD FX 8320 Eight-Core Processor 3.5 GHz
Merhaba;

Bilgisayarımda sık sık mavi ekranlı açılış sorunu yaşıyorum. Bir süre siyah ekranda bekleyip, daha sonra mavi ekran veriyor ve sonra bu ekranda %100 doldurup kendini yeniden başlatıyor.

Bu konuda yaptığım araştırmalarda minidump dosyası beklentisi olduğunu öğrendim ve onu da nasıl elde edeceğimi bilmiyordum, çeşitli videolardan destek alarak, yapabildim (sanırım). :)

Hem bir fotoğraf hem de bahse konu minidump dosyasını ekte belirttim.

minidumps dosyası <<

Dosya Ekleri

• IMG_3166.jpg
    IMG_3166.jpg
    195,6 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
AMD Auto-detect yazılımını çalıştırdım fakat kendisi bulamadı, daha sonra dediğiniz gibi Windows 8 için olan chipseti yükledim, Samsung Magician yazılımı yüklü değildi, şimdi onu da yükledim ve bilgisayarı kapatıp, bir 10 dk kadar bekleyip tekrar açtım ama maalesef mavi ekran yine geldi, dilerseniz güncel minidumpı da yükleyebilirim.

Hocam RAM testi yapın ve sonucu paylaşın.

Yazılımla diske Error Scan taraması yapıp sonucu paylaşın.

Aygıt Yöneticisi'nde ünlem işareti olan donanım var mı bakın. Başlat > Sağ tık > Aygıt Yöneticisi.

@turko35408 Hocam yaptım testleri, anladığım kadarı ile bir sorun ile karşılaşılmadı. Sonuçları görselde paylaştım.

Dosya Ekleri

• MemoryDiagnostics-Results 1.jpg
    MemoryDiagnostics-Results 1.jpg
    168,9 KB · Görüntüleme: 17
  • MemoryDiagnostics-Results 1.2.jpg
    MemoryDiagnostics-Results 1.2.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 13
  • MemoryDiagnostics-Results 2.jpg
    MemoryDiagnostics-Results 2.jpg
    127,3 KB · Görüntüleme: 15
  • MemoryDiagnostics-Results 2.2.jpg
    MemoryDiagnostics-Results 2.2.jpg
    118,3 KB · Görüntüleme: 16
  • SSD - Error Scan.jpg
    SSD - Error Scan.jpg
    160,8 KB · Görüntüleme: 26
Hocam RAM testini rehberdeki gibi yapın. Uzun sürer ama detaylı tarama yapar.

Merhaba, tekrardan selamlar, kusura bakmayın uzun bir aradan sonra dönüş yaptım, ram testi de başarılı çıktı fakat soruna çözümü hiç beklemediğim şekilde buldum.

Şöyle ki;

Windows'un Denetim Masasından Donanım ve Ses' e girdim, Güç Seçenekleri kısmından "Güç düğmelerini tanımlayın ve ..." sekmesindeki "Hızlı başlatmayı aç (önerilen)" seçeneğindeki kutucuğun tikini kaldırdım, yani bu özelliği kapattım ve sorun kalıcı olarak çözüldü.

Benzer şekilde sorun yaşayanlarda bunu deneyebilirler diye dönüş yapmak istedim.

Bu ayar önerilen hali olmasına rağmen, kapatınca neden düzeldiği de ayrıca bir merak konusu oldu ama onu bilemiyorum. :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-24 013833.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-24 013833.png
    33,1 KB · Görüntüleme: 8

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı