Sistem Dual RAM takınca açılmıyor

Ravenol

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni PC topladım. Tüm bağlantılarını yaptım fakat dual/2 RAM takınca PC açılmıyor. Kısmen de olsa sorunu çözdüğümü zannetmiştim.

Şöyle bir çözüm bulmuştum: İlk önce tek slot RAM ile çalıştırıyorum açılınca hemen kapatıp 2. RAM'i takıyordum açılıyordu ikisi de stabil çalışıyordu fakat bugün bir anda kapandı ve aynı çözümü yapmama rağmen açılmadı ve açılmıyor şu an tek slot RAM ile çalıştırıyorum. Şöyle bir durum da var RAM'ler kendilerini otomatik 2000MHz'ye alıyor Max kapasite 3000MHz o neden oluyor onu da anlamış değilim. Ve şöyle bir şey var mesela CPU soğutucuya yakın olan RAM slotunda çalışıyor PC ama diğer slotta tek RAM bile olsa çalışmıyor, onun için yukarıda belirttiğim gibi bir yol bulmuştum ama artık o da olmuyor.

Şimdi benim tam olarak sorunum anakart mı yoksa BIOS mu onu da anlamış değilim. Yardımcı olabilecek olursa çok müteşekkir olurum...

Sisteminiz nedir? RAM'lerin modeli nedir? Kit RAM mi?

İki RAM de işlemciye yakın olan slotta çalışıp diğerinde çalışmıyorsa sorun anakarttadır büyük ihtimalle.
Anakartınızın modeli neydi?

Hocam RAM'ler: Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2D3000C16W 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16 beyaz Gaming RAM (bellek)

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 soket AM4 mATX anakart.

Anakartın BIOS'u güncel mi?

BIOS içinde RAM profilini de barındırıyor. Fişten çekin. Daha sonra BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. İşlemci soğutucu bloğunun da fazla baskı uygulamadığından emin olun. İlk olarak zaten yüksek frekanslı olarak çalışmaması normaldir. XMP ile yüksek frekanslı olarak kullanabilirsiniz.

BIOS içinde RAM profilini de barındırıyor. Fişten çekin. Daha sonra BIOS pilini sökün. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. İşlemci soğutucu bloğunun da fazla baskı uygulamadığından emin olun. İlk olarak zaten yüksek frekanslı olarak çalışmaması normaldir. XMP ile yüksek frekanslı olarak kullanabilirsiniz.

Dediklerinizi çok daha önce yapmıştım hocam fakat yararı dokunmadı BIOS güncellemesi de yaptım şimdi yine değişen bir şey yok sanırım anakart arızalı 2. RAM slotu gitmiş muhtemelen.

Anladım hocam. Her iki RAM de tek olarak çalışıyorsa muhtemelen anakartta sıkıntı var. Zaten BIOS da güncel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı